Til hovedinnhold

Super-AMOLED til nettbrett

Det har lenge vært spekulert i om Samsung kommer til å innføre Super-AMOLED-teknologien sin også i nettbrett. Det kan nå se ut til at vi allerede får se dette i midten av neste år. Så langt har vi sett denne teknologien på mobiltelefonene Samsung Wave og Samsung Galaxy S.

Til Galaxy Tab?

Det var også spekulert i om Samsungs nettbrett, Galaxy Tab, skulle få denne teknologien, men det lot seg ikke gjøre på grunn av pris og produksjonsproblemer. Nå har sier Samsung at de i løp av juni 2011 vil begynne full produksjonen av en syv tommers Super-AMOLED-skjerm.

De nye skjermene vil ha en oppløsning på 1200 x 600 piksler, som er mer enn hva vi finner på dagens Galaxy Tab som har en oppløsning på 1024 x 600 piksler. En fordel med Super-AMOLED er de store kontrastforskjellene disse skjermene gir, noe som gir en skjermklarhet man skal lete lenge etter.

Kan bli kostbart

Det er ennå ikke bekreftet at disse skjermene vil komme til Samsungs nettbrett, men det ser ut til å være det logiske steget videre. Det gjenstår å se om disse skjermene vil gjøre de allerede høyt prisede nettbrettene til Samsung enda dyrere. Man får bare håpe at når tiden er inne for utgivelse av disse skjermene, er prisen gått betraktelig ned.

Tidligere i år ble det for kostbart for mange mobilleverandører å kjøpe AMOLED -teknologien, så de gikk over til det som heter Super-LCD i stedet.

Galaxy Tab får Gingerbread og Honeycomb

En representant for Samsung i India har sagt at det også er svært sannsynlig at Galaxy Tab vil bli oppgradert til Googles kommende utgaver operativsystemet Android. Dette vil da være Gingerbread, som er versjon 3.0, og Honeycomb som sannsynligvis blir versjon 3.2.

Det skal også nevnes at Amobils test av Samsungs Galaxy Tab er like rundt hjørnet.

Les også: Test: Samsung S8500 Wave
Les også: Test: Samsung Galaxy S

Kilde: (gizmodo, androidcommunity)

annonse