Til hovedinnhold

Fikk du med deg dette?

Oktober er over og vi oppsummerer det viktigste som skjedde i fotoverden

montasje: istockphoto/akam.no

Oktober er over og her kan du finne saker du kanskje ikke fikk med deg fra forrige måned. Vi tar for oss det viktigste som skjedde, samt nytt utstyr som kom slik at de som enten har vært bortreist eller rett og slett ikke fått det med seg nå får en ny sjanse.

Nikon 1 V2.Foto: Nikon

Fotoutstyr
I bakrus fra Photokina har det vært nesten helt stille på utstyrsfronten, men med noen spennende unntak, som for eksempel: GoPro Hero3. Som julekvelden på Akam-redaksjonen og rett etter storoppdateringen til GoPro Hero2 kom oppfølgeren med masse spennende nyheter, blant annet muligheten for full HD med opptil 60 bilder i sekundet.
Av annet nevneverdig snacks har vi blant annet sniktitten vår av Samsung EX2F som var et av de første kompaktkameraene som kunne skilte med svært lyssterkt objektiv på f/1.4.
Helt på slutten av måneden kom også Nikon med enda et tilskudd i 1-serien, nemlig Nikon 1 V2 som skiller seg i utseende og oppløsning fra de tre andre kameraene. Nikon slapp også et etterlengtet objektiv, nemlig 70-200mm f/4 med en helt ny bildestabilisator. Veiledende pris blir på 10 890,-

Nikon AF-S NIKKOR 70-200mm f/4G ED VR.Foto: Nikon

Artikler og guider
Med generelt lite utstyr å skrive om har måneden vært full av andre fotonyheter. "Slik ble bildet til" viste tankegangen fra motiv til ferdig bilde og ble godt mottatt som første av sitt slag hos oss. Det gjorde også del 1 av vår store timelapse-guide som får en avslutning om ikke mange dagene. Vår gjennomgang av Akambrukernes beste bilder fra juli og august fikk også mye god respons og hadde som vanlig høyt nivå på bilene - noe vi kan takke alle dere leserne og bidragsytere for.

På forumet er det i oktober full aktivitet i "Utfordrings-hjørnet". Den årlige oktoberfesten er populær og skaper godt foto-engasjement! Bildetrådene kan du finne her.

Dette og andre bilder kan du se i Akambrukernes beste augustbilder - som kom i oktober.Foto: Kenneth Solfjeld, ikke for gjenbruk

Fotorelaterte nyheter
De fleste fikk nok også med seg at fotonettstedet Foto.no ble hacket og at hele brukerdatabasen med over 90 000 passord kan ha kommet på avveie. Litt tidligere i måneden kom det også fram at den svenske Riksbanken hadde brukt bilder fra diverse fotografer til fremtidige sedler uten å spørre om lov, hvilket må sies å være en generaltabbe.
Canons to nye flaggskip med fullformatsbrikke, Canon EOS 1D X og Canon EOS 5D Mark III har fått kritikk for manglende fokusmuligheter når største blender er f/8, slik begge av Nikons nyeste konkurrerende modeller klarer. Først fikk 1D X det i ny firmware og like etterpå ble det annonsert at 5D Mark III får det samme - dog ikke før i april, men da også muligheten til å sende ukomprimert videosignal ut for ekstern lagring via HDMI-porten - også slik Nikon D4 og Nikon D800 allerede har implementert.
Sist men ikke minst, det er nå bekreftet at Carl Zeiss ikke kommer med optikk til micro Four Thirds.

annonse