Til hovedinnhold

GoPro klinker til

Hero3 får 4k video og innebygd wifi.

Kameraprodusenten GoPro er aktive om dagen. I forrige uke lanserte de en oppdatering av sin populære modell HD Hero2, som skulle gjøre kameraet lettere å bruke for seriøse filmskapere. På plass var høyere bitrate, muligheter for å fotografere med 24 bilder per sekund og flatere bilder for lettere å etterbehandle videofilene i postproduksjon. En skikkelig gladnyhet for de som gjerne bruker Hero2 sammen med for eksempel speilrelfekskameraer, som nå fikk et kamera som er lettere å arbeide med.

Les også: Nå blir GoPro Hero2 enda råere

Men GoPro har tydeligvis hatt mer å gjøre enn å finspikke på sin aldrende toppmodell. I dag lanserte de nemlig Hero3, og den nye modellen byr på en rekke interessante funksjoner som vil få enhver videoentusiast til å strekke seg etter kredittkortet. Det nye kameraet kommer i tre versjoner, to modeller med en oppløsning i full-HD, og en toppmodell som kan filme i blant annet 4k og 2,7k. Sistnevnte er standarder brukt av filmbransjen for kinofilmer, og er langt høyere enn hva HD-tven din hjemme kan vise. De to modellene som filmer i full-HD er relativt like, men har litt forskjellige oppløsning på stillbilder. Den billigste modellen tar bilder i 5 megapiklser og 3 bilder i seriemodus, mens den andre modellen tar bilder i 11 megapiklser og 10 bilder i seriemodus. Toppmodellen tar bilder meg en oppløsning på 12 megapiklser og kan ta inntil 30 bilder i seriemodus.

Les også: Ny superhelt fra GoPro

Den nye modellen kan filme i en rekke forskjellige opptakshastigheter med variabel bildefrekvens, blant annet 4K (15 bilder per sekund), 4K Cin (12 bilder per sekund), 2,7K (30 bilder per sekund) samt 1080p (60, 48, 30 og 24 bilder per sekund) for å nevne noen av mulighetene. Kamerahuset har også blitt 30 prosent mindre og 25 prosent lettere. Optikken har blitt forbedret slik at fortegningen skal være mindre og bildene skarpene.

De nye modellene er også utstyrt med en innebygd WiFi-modul som gjør at man kan koble til GoPros egen fjernkontroll. Fjernkontrollen er ekstrautstyr, men er inkludert i pakken "Black Edition" sammen med toppmodellen som filmer i 4k. Den er i tillegg vanntett slik at man kan ha den festet på for eksempel sykkelstyret ved siden av kameraet om man ønsker å ha lett tilgang til styring av kameraet.

Les også: GoPro-kamera overlevde fall fra fly

Fjernkontrollen kan i tillegg kontrollere inntil 50 Hero-modeller samtidig, for de som foretrekker å dekke aktivitetene sine fra alle vinkler. Har man en smarttelefon kan denne kobles til kameraet via GoPros egen app, som er tilgjengelig via App Store eller Google play for Android.

De nye modellene kommer i versjonene "White Edition", "Silver Edition" og "Black Edition", hvor sistnevnte er toppmodellen levert med fjernkontrollen. De har en veiledende pris på 199, 299 og 399 amerikanske dollar, som er prisen de selges for på GoPros hjemmeside.

Når kameraene kommer for salg og pris i Norge er foreløpig ukjent, men vi venter på tilbakemelding og pressemelding fra GoPros importør i Norge før vi kan presentere denne informasjonen.

Kilde: www.gopro.com

Les også
GoPro er nå verdt flere milliarder dollar
Les også
Fotovideos høstmesse er i gang
Les også
GoPro-kamera overlevde fall fra fly
Les også
Ny GPS for Nikon-kameraer
Les også
Lå tre år i en elv
Mer om
annonse