NyhetEOS-1D X får autofokus på f/8

Canon EOS-1D X får autofokus på f/8

En firmware-oppdatering var alt som skulle til.

Canons toppmodell på systemkamerafronten, Canon EOS-1D X, er temmelig heftige greier og langt utenfor økonomisk rekkevidde for de fleste av oss. Likevel er det ikke perfekt, og spesielt to ting har det høstet kritikk for:

  • AF-punktene var ikke opplyst i rødt, slik eldre kameraer hadde, når de var i fokus. Dette kunne gjøre det vanskelig å se hvilke fokuspunkter som var i bruk og hvorvidt de hadde funnet fokus eller ikke, på mørke motiver eller bakgrunner.
  • 1DX hadde ikke autofokus på mindre blendere enn f/5.6, noe som nettopp dette kameraets målgruppe kan ha behov for. Dette betød at man ikke ville få autofokus på visse kombinasjoner av lyssterk proffoptikk og diverse telekonvertere, som for eksempel Canon EF 800mm f/5.6L IS USM med Canon Extender EF 1.4x III, eller Canon EF 500mm f/4L IS II USM med Canon Extender EF 2x III, bare for å nevne to muligheter.
Canon EOS-1DX.

Les også: Canon EOS-1D X - Rekordknuseren

Begge disse tingene har nå blitt rettet opp, i følge Canons pressemelding om den nye oppdateringen. Fokuspunktene skal nå blinke rødt i AI Servo AF-modus, og 1DX skal nå kunne gi autofokus med senterpunktet (og dets fire omkringliggende støttepunkter, samtidig) på blender f/8. Senterpunktet er av kryss-typen og vil fungere som det, som vanlig. Dermed er kameraet nå i stand til å tilby autofokus på begge våre eksempelkombinasjoner.

I tillegg er det et knippe småfeil og -problemer som er rettet opp i den nye oppdateringen: En feil i lysmåleren som kunne gi feileksponering, en melding om feil nr 70, og ironisk nok en feil som kunne føre til problemer med firmware-oppdatering av objektiver, skal alle nå være rettet opp. Små skrivefeil i de arabiske menyene skal også være korrigert.

Firmware versjon 1.1.1 for Canon EOS-1DX kan lastes ned herfra.

Les også: GUIDE: Hva er egentlig firmwware, og hvorfor bør du bry deg?

annonse