Nyhet

5D Mk III får autofokus på f/8

"Clean" HDMI kommer også, men røde fokuspunkter uteblir enn så lenge.

Tidligere i sommer kom Canon med den første firmware-oppdateringen til Canon EOS 5D Mark III. Den oppdateringen korrigerte feil som måtte løses øyeblikkelig, for eksempel støtte for Canon EF 40mm f/2.8 STM. Samtidig ga de en lovnad om at det ville komme en ny oppdatering senere som ville gi kameraet oppgraderte funksjoner. Nå har informasjon om denne oppdateringen endelig kommet og selv om det bare er to oppgraderinger er det to etterlengtede oppgraderinger.

Les også: EOS-1D X får autofokus på f/8

Den forbedrede HDMI-funksjonaliteten vil gjøre det mulig for Canon EOS 5D Mark III å ta videoopptak i ukomprimert full-HD (YCbCr 4:2:2, 8 bit) og sende det videre til en ekstern opptaksenhet direkte via kameraets HDMI-utgang. I tillegg vil man kunne se de opptakene man gjør i sanntid direkte på en ekstern skjerm. Dette er spesielt nyttig for videografer som ønsker å utnytte kameraets videomuligheter fullt ut og gjøre endringer på opptaket uten tap av bildekvalitet.

Firmware-oppdateringen vil også gjøre HDMI-signalet ut "rent". Dette betyr at det signalet man får ut, altså det man skjer på skjermen, vil være uten informasjon fra kameraet. Man slipper altså kant med informasjon om batteri, lukkertid, blender, ISO og lignende.

Les også: Legenden er tilbake - Canon EOS 5D Mark III

Canon EOS 5D Mark III.Foto: Canon

Som med Canon EOS-1D X hadde 5D Mark III en svakhet med at det ikke har autofokus på mindre blender enn f/5.6. Problemet oppstod for eksempel med kombinasjonen Canon EF 500mm f/4L IS II USM og Canon Extender EF 2x III, da det fikk minste blender på over f/5.6. Dette er blitt fikset på 1DX, men 5D3 har måttet vente på seg. Nå kan fuglefotografene endelig puste lettet ut og glede seg. Den nye firmware-oppdateringen vil gi Canon EOS 5D Mark III autofokus på senterpunktet (og de fire støttepunktene rundt) opp til blender f/8.

Oppdateringen betyr at kameraet vil kunne bruke den nevnte kombinasjonen, som vil gi minste blender f/8, og autofokus.

Les også: Oppdaterer Canon EOS 7D og 5D Mark III

Oppdateringen vil være tilgjengelig for nedlasting via Canon sine nettsider en gang i april neste år.

Kilde: Canon

Les også
Magic Lantern gir deg større dynamikkomfang
annonse