Til hovedinnhold

Robot leser 250 sider i minuttet

Denne gjør enhver student misunnelig.

IshikawaLab / YouTube

I disse eksamenstider må mang en stresset student bla seg gjennom tusenvis av sider i pensumet. Kaffen slukes og øynene glir igjen mens eksamen nærmer seg med stormskritt. Hvor fint hadde det ikke vært å lese 250 sider i minuttet uten problemer?

Det er nettopp dette den automatiske bokskannende roboten BFS-Auto klarer å gjøre. Den er visstnok ingen tenkende student, men å bla gjennom og skanne 250 sider per minutt, for deretter å levere tilnærmet lik perfekte digitale kopier, er uansett imponerende.

Retter ut sidene for deg

Med framveksten av e-boklesere, nettbrett og andre bokvennlige dippedutter, blir det en stadig større etterspørsel etter elektroniske utgaver av fysisk litteratur. BSF-Auto tar på seg denne oppgaven, og fjerner dermed irriterende og tungvinne måter å digitalisere dine bøker på.

For å sikre best mulige bilder, tar roboten ikke bare ett, men to bilder per side, slik at den fanger opp både en side i bevegelse og en side i ro. Den medfølgende programvaren retter videre ut bildene slik at de framstår helt perfekte når du skal lese dem digitalt senere.

Neste år

BSF-Auto er fremdeles i utvikling, men er ventet å dukke opp på det internasjonale markedet en eller annen gang neste år. Da kan både bokhandlere, forlag, privatpersoner og biblioteker begynne å ta i bruk teknologien, for å møte den stadig mer digitaliserte hverdagen i det 21. århundret.

Se robotlesehesten i aksjon på YouTube:

(Kilde: Ishikawa Oku Laboratory)

annonse