Til hovedinnhold

Se den skumle Disney-roboten sjonglere

Vil den skremme vettet av barna i Disneyland?

DisneyResearchHub / YouTube

Her er en robot som enten vil skremme vannet av deg eller være din lekevenn. Det kommer helt an på hvordan du tolker utseendet, bevegelsene og reaksjonene.

Poenget med denne roboten fra Disney er uansett ikke å skremme deg, men å forske på hvordan selskapet kan øke den fysiske interaksjonen mellom besøkende og underholdningsroboter i sine fornøyelsesparker.

Målet er å bevare en trygg avstand mellom partene (for roboter kan som kjent være dødelige), og derfor har Disney Research utviklet en robot som er flink til å kaste ball og sjonglere med litt menneskelig hjelp.

Best å ikke bomme

Roboten blir matet med informasjon om hvor ballen befinner seg til enhver tid takket være et eksternt Kinect-aktig kamerasystem som fanger opp alle elementer det ser.

Systemet regner ut hvor ballen kommer til å ende opp, og deretter beveger roboten hånda i samsvar med denne informasjonen. Siden roboten er stillestående, lønner det seg å kaste ballen i nærheten av hånda, for ellers klarer den ikke å ta i mot med sin baseballhanske-aktige hånd.

Hvis du skulle være så uheldig å bomme, utfører roboten noen forhåndsprogrammerte gester, som å trekke på skuldrene, se etter ballen eller å riste på hodet. Ettersom sporingssystemet ser hvor mennesket befinner seg, kan roboten også late som at den sporer ballen som blir kastet mot den.

Andre triks

Å kaste og motta en ball er ikke det eneste trikset denne roboten har i ermet. Den kan også delta i sjonglering med tre baller, i samarbeid med et menneske.

Det er fremdeles ikke kjent når eller om Disney skal ansette slike roboter i sine fornøyelsesparker, så i mellomtiden får du sjekke den ut i denne videoen på YouTube:

(Kilde: Popular Science)

annonse