Til hovedinnhold

Googles 3D-kart blir mye bedre

Snart får du se byer i full 3D på Google Maps og Earth.

Google

Google Maps og Google Earth får nå en rekke oppdateringer. Blant nyhetene er at du snart kan se tredimensjonale kart fremover, og dette virker å være temmelig likt 3D-karttjenesten Finn.no lanserte i 2008.

En annen viktig nyhet er at Google Maps nå kan laste ned kart lokalt til smarttelefonen, slik at du slipper å laste ned fra mobilnettet når du er ute på tur. Det er usikkert om noen andre plattformer enn Android vil få tilgang til akkurat denne tjenesten.

Kommer Apple i forkjøpet

Apple har tidligere kunngjort at de vil bevege seg vekk fra å ha Google Maps som standardappen for kart i sitt mobile operativsystem iOS. De vil isteden lansere sin egen navigasjonsprogramvare, som det er ventet at de vil presentere om kort tid.

Google forsøker derfor å komme Apple i forkjøpet ved å vise frem noen av funksjonene som er på vei til Google Maps og Google Earth.

3D-kartet i Google Maps vil vise bygninger i byer og naturområder i nærheten med en langt større detaljgrad enn i tidligere, flate, 2D-kart. I kjent stil vil dette antakelig først dreie seg om amerikanske byer, før tjenesten blir utvidet til andre deler av verden.

Hva med iOS?

Ifølge Google vil 3D-kartet komme til både Android og iOS innen få uker, men i når det gjelder de øvrige funksjonene og Google Maps' fremtidige rolle på Apples mobilsystem, forholder selskapet seg stille.

En representant fra Google har likevel uttalt at bedriften er opptatt av å få alle Google Maps-funksjonene over på iOS, og ikke bare ha dem på Android.

Dette kan bli vanskeligere å få til hvis Apple selv vil kontrollere kartfunksjonene i iOS.

Vi er på Facebook!

(Kilde: Google Lat Long Blog)

Se en demonstrasjonsvideo av det nye 3D-kartet på YouTube:

annonse