Til hovedinnhold

Google vil kartlegge Amazonas

Sender Street View-kamera inn i jungelen.

Googles karttjeneste begynner virkelig å strekke seg over alle verdens hjørner. Nå skal Google ta Street View-kameraer inn i sør-amerikas dype jungler, og kartlegge store deler av Amazonas.

Spesiallagd utstyr

Jungelen skal kartlegges med hjelp av båter og sykler, utstyrt med kameraer som skal fange opp panoramabilder av både landsbyer og urørt natur. Google samarbeider med Sustainable Amazon Foundation (FAS), som ønsker å promotere bevissthet rundt områdets store variasjon, og å dokumentere den utsatte regnskogen.

Flere av innbyggerne har frivillig meldt seg opp til prosjektet, og sykler rundt i skogen og landsbyene med Googles spesiallagde sykler.

– Så fort bildene er lastet opp på nettet kan vi dele den lokale kulturen og den vakre naturen med hele verden. Uten visjonen, kreativiteten og pågangsmotet til partnerne våre, ville dette prosjektet aldri vært mulig, sier Karin Tuxen-Bettman, sjefen for Street View-prosjektet i Amazonas, i en pressemelding.

Google skriver ingenting på bloggen sin når bildene vil bli tilgjengelig på nettet. I mellomtiden kan du imidlertid dra til Antarktis og se på pingviner.

Les også: Sjekk været med Google Maps

(Kilde: Google Blog)

annonse