Til hovedinnhold

Google Street View beveger seg innendørs

Stilig tjeneste blir enda stiligere.

Google Maps er en populær og nyttig tjeneste som lar brukere se steder utendørs på gatenivå verden over. Nye byer og land legges stadig til, men nå flytter Google tjenesten innendørs med den nye Google Business Photos.

Nå får man altså bevege seg inn i utvalgte butikker og betrakte dem på samme måte som med Google Street View – det vil si med bilder i 360 grader og navigasjon slik vi kjenner det fra gatenivået.

Tjenesten er foreløpig på et tidlig stadium, men hittil kan man se på innsiden av butikker i ti amerikanske byer og i land som Australia, Frankrike, Japan, New Zealand og Storbritannia.

Vanskelig å finne

I 2010 åpnet Google for at forretninger og butikker kunne sende inn søknader om å bli inkludert i tjenesten. Per dags dato er det ukjent hvor mange som har blitt med, og det er heller ingen enkel måte å oppdage om forretninger er med på tjenesten.

Årsaken til dette er fordi Business Photos hovedsakelig er en del av Google Place Pages. Dette er en nettkatalog for butikker og forretninger som inneholder informasjon om adresse, telefonnummer, åpningstider og tilbakemeldinger fra kunder. Det er via denne tjenesten man får tilgang til Business Photos, hvis forretningen har det.

Man kan med andre ord ikke gå inn i butikker via Street View, og man kan heller ikke gå ut av butikken til gatenivå på denne måten, selv om man kan se butikken fra utsiden. Det er likevel mulig at en slik funksjon kan bli implementert i fremtiden.

Ikke første gang

Business Photos markerer ikke første gang Google beveger seg innendørs med Street View-funksjonalitet. I februar i år tilføyde det amerikanske selskapet virtuell omvisning på 17 museer og kunstgallerier verden rundt som en del av sitt Google Art-prosjekt.

Ta uansett en titt på Google Business Photos på den offisielle nettsiden.

(Kilde: PC World)

annonse