Google vinker farvel til tjenester

Legger ned Wave, Gears og flere andre tjenester.

Google har annonsert endelige datoer for når en rekke av deres tjenester skal bli lagt ned for godt. Flere av disse tjenestene har vært dødsdømte en god stund allerede – som for eksempel samarbeidsprogrammet Google Wave, hvor utviklingen ble stanset for et år siden.

I oktober ble andre Google-produkter som Google Buzz, Jaiku og Code Search lagt ned, og utviklingen ser nå ut til å fortsette.

Read-only

Som mange andre Google-tjenester har Wave fått en forholdsvis kort levetid, og fra og med 31. januar 2012 blir funksjonen kun read-only – noe som innebærer at det ikke vil være mulig å opprette nye waves.

Wave legges ned fullstendig den 30. april 2012, men inntil da er det mulig å eksportere individuelle waves som PDF-filer. Wave-teknologien blir likevel videreført i open source-prosjekter som Apache Wave og Walkaround.

Fortløpende stenging

De andre tjenestene som forsvinner er Bookmark Lists, Gears, Friend Connect, Search Timeline og Wikipedia-konkurrenten Knol. Tjenestene vil bli lagt ned fortløpende fra slutten av 2011 til datoer hovedsakelig i løpet av våren 2012.

I tillegg legger Google ned et av sine grønne forskningsprosjekter – Renewable Energy Cheaper Than Coal – hvor man blant annet har prøvd å utvikle mer effektive solkraftverk.

(Kilde: The Official Google Blog)

Les også
Googles 3D-kart blir mye bedre
Les også
Google dropper Linux-støtte og stenger tjenester
Les også
Google legger ned flere tjenester
Les også
Google lanserer Pages
Les også
– Google dominerer ikke internett
Les også
Google Street View beveger seg innendørs
Les også
Google kjøper Yahoo?
annonse