Til hovedinnhold

Nå kan du hjelpe Google Maps

Nå kan du selv utvide kartet med din lokalkunnskap.

Google, All Rights Reserved

Har du irritert deg over feil i Google Maps, eller at favorittrestauranten din ikke er lagt inn? Nå kan du selv rydde opp, takket være Googles tjeneste Map Maker som endelig har blitt tilgjengelig i Norge.

Map Maker ble først lansert i juni 2008, og alle mulige feil og mangelfulle detaljer skal nå ordnes opp i også her på berget. Det er brukerne som kan stå for innholdet, på samme måte som med Wikipedia. Du må ha en konto hos Google for å kunne redigere.

Din lokalkunnskap

I Map Maker kan du markere et geografisk område for å se hvilke bedrifter som er lagt inn.
Du kan også redigere all mulig informasjon om veier.

En av fordelene ved den nye funksjonaliteten er at det er folk med lokalkunnskap som kan legge til korrigeringer eller ny informasjon om det de kjenner best – sitt eget nabolag og nærområde.

Alle butikker i en by kan dermed bli lagt til, mens syklister kanskje kan juble over muligheten over å legge inn oversikt over ruter som egner seg best til sykling.

Med åpningen for brukerbidrag går Google inn på samme område som OpenStreetMap, men brukerne har ikke eierskap over informasjon man gir til Google via Map Maker. Hos OpenStreetMap kan man når som helst trekke ut data og bruke i andre sammenhenger.

Vi er på Facebook!

Sjekk ut tjenesten selv hos google.com/mapmaker.

(Kilde: Google Lat Long Blog)

annonse