Til hovedinnhold

Samsung vil gi deg Ultra-HD på mobilen

Allerede til neste år skal oppløsningen økes betraktelig.

Finn Jarle Kvalheim, Mobilen.no

Trodde du dagens små full-HD-skjermer var skarpe nok? Samsung er åpenbart ikke enig. Selskapet ser nemlig for seg en enda mye skarpere fremtid allerede til neste år. Det til tross for at det er så godt som umulig for det menneskelige øyet å se pikslene i dagens heftigste skjermer.

Les også: Samsung lanserte buet telefon

I første omgang er det oppløsningen 2560 x 1440 piksler som er ventet å dukke opp. Punkttettheten skal bli på hele 560 piksler per tomme. Det er betydelig tettere enn punktene i Apples Retina-skjermer, som har en punkttetthet på i underkant av 330 piksler per tomme.

Slik ser Samsung for seg skjermutviklingen, de neste par årene.Foto: Samsung

Allerede langt forbi Retina

Retina-konseptet går i utgangspunktet ut på at du ikke skal kunne se pikslene ved normal bruk av mobilskjermen. Dagens full-HD-skjermer, der HTC One har en av de skarpeste på markedet med sine 469 piksler per tomme, er allerede enda mye skarpere. Her må du trykke nesa greit inntil skjermen for å kunne skille pikslene fra hverandre, forutsatt at synet holder.

Med den gitte punkttettheten og oppløsningen, virker det å være klart at det handler om en skjerm på 5,2 tommer, slik som den du finner i dagens LG G2, men altså med 78 prosent flere piksler enn i LGs telefon.

4K kommer også

Som om ikke det var nok, mener Samsung også at såkalt Ultra HD, eller 4K-oppløsning, er på vei til mobilmarkedet. Det vil skje i 2015, om vi skal stole på elektronikkgiganten.

Vil høyere oppløsning være nok til å holde på kundene, eller har andre aspekter ved dagens smartmobiler blitt viktigere? Syng ut i forumtråden under.

Les også: Samsung lover brettbare skjermer i 2015

(Kilde: theverge.com)

annonse