Nyhet

Vil neste iPhone se slik ut?

Treffsikker ryktemaker har lekket iPhone 6-bilder.

Det er alltid spennende å følge med på hva som rører seg på ryktebørsen, enten ryktene viser seg å stemme eller ikke. Blant de mest treffsikre ryktemakerne kjenner vi navn som @evleaks, og Sonny Dickson. Sistnevnte har nå lekket bilder av det som skal være en «dummy» av Apples neste toppmodell.

Slike utgaver er kun laget for å vise designen på telefonen, og brukes fra tid til annen som utstillingsprodukter i mobilbutikker, eller til å vise frem tidlige design for nye produkter. Det er som regel ingen fungerende maskinvare i dem, men noen har batterier og detaljer som lyser opp når de kobles til ladere.

Baksiden har fortsatt felter øverst og nederst på telefonen, men dekselet i midten strekker seg rundt siden av telefonen og blir en del av rammen.Foto: @SonnyDickson

En mye rundere iPhone 6

Bildene viser det som ser ut til å være en ny og langt rundere designretning fra Apple. Siden Apple lanserte iPhone 4, har telefonene hatt ganske lik design, preget av en aluminiumsramme og reativt skarpe vinkler. Disse bildene viser en telefon som tydelig er inspirert av dagens iPhone-design, men altså uten vinklene. Den har felter oppe og nede på baksiden av telefonen som likner de vi kjenner i dag. Vi ser også den nye hjemknappen med Touch ID-leser, som dukket opp i iPhone 5S.

Nederst ser vi hodetelefonkontakten, Lightning-kontakten og en høyttalergrill som minner mye om den som står i dagens toppmodell fra Apple.

Skjermen på dingsen buer nedover langs kantene, og aluminiumsrammen rundt buer hele veien rundt og går i ett med baksiden.

Relativt troverdig ryktemaker

Når man har med Apple-rykter å gjøre, er det ofte greit å ha med seg en saltklype i størrelse XXL. Spesielt når det er såpass lenge igjen til sensommeren, og den forventede lanseringen av nye iPhone-modeller.

Grunnen til at det er verdt å merke seg akkurat dette ryktet, er at Sonny Dickson gjennom flere år har spredt bilder og rykter om kommende Apple-produkter. I forkant av fjorårets lansering lekket han bilder og detaljer om begge de to iPhone-modellene før de var offisielle, og informasjonen viste seg da å stemme godt med virkeligheten.

Dickson var også involvert i lekkasjen av et iPhone-deksel som skal vise at neste generasjon iPhone blir på størrelse med dagens Nexus 5, men vesentlig tynnere. Se video med gjennomgang av detaljene på dekselet her.

Dermed er det slett ikke umulig vi nå har fått se akkurat det Apple og Tim Cook har tenkt å presentere om en stund, når iPhone 5S degraderes fra toppmodelltronen. Det er naturligvis heller ikke umulig at dette kun er atter et konseptbilde fra en veldig flink designer. Slike har vi sett mange av gjennom årenes løp, og mange av dem ser påfallende ekte ut.

Bloomberg hevdet i fjor at neste generasjon iPhone ville bli stor og bøyd. Les mer om ryktene her »

(Kilder: @SonnyDickson / Twitter.com via Gizmodo.com)

Les også
Nå kommer iPhone 6
Les også
Russere støttester «iPhone 6»
Les også
Ny iPhone kan få optisk stabilisert kamera
Les også
HTC One M8, Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 eller iPhone 5S?: Best av de beste
Les også
Kan dette dekselet ha avslørt neste iPhone?
Les også
– Apple med stor, bøyd iPhone neste år
annonse