Nyhet

Samsungs nye skjerm skal gjøre spillingen bedre med kvanteprikker

De nye modellene blir også kurvede.

Elektronikkgiganten Samsung har begynt å satse stort på den såkalte kvanteprikk-teknologien. I oktober kunne vi melde om en spillskjerm fra Samsung som byr både på kvanteprikker og kurvet design, og i en pressemelding kunngjør Samsung nå en ny modell i samme gate.

Den nye skjermmodellen heter CH711 og kommer i de to størrelsene 27 og 31,5 tommer, og byr altså på krummet panel. Den skal vises frem på den kommende CES-messen.

QHD-oppløsning

Modellen er ifølge Samsung beregnet på spillere og har en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, der selskapets første kvanteprikk-spillskjerm kun hadde vanlig, full HD-oppløsning. Den har ellers 178-graders innsynsvinkel og viser 125 prosent av fargerommet til sRGB.

Samsung CH711.

Utover dette er de tekniske spesifikasjonene litt sparsomme, inkludert hva som gjør den spesielt velegnet for spillere. Det er imidlertid ikke urimelig å anta at den i alle fall kommer med FreeSync-teknologien, i likhet med den forrige modellen.

I tillegg til dette skal Samsung også brukes den nært forestående CES-messen til å formelt lansere den kurvede kvanteprikkmodellen CFG70, som først ble avduket i oktober. Denne kommer i de to størrelsene 24 og 27 tommer, har en oppdateringsfrekvens på solide 144 Hz og er altså utstyrt med FreeSync.

Viser også ultrabred kvanteprikkmodell

Som om ikke dette var nok skal Samsung også dra sløret av en tredje modell, CFG791, som også er en kurvet modell med kvanteprikk-teknologi. Denne får i tillegg det ultrabrede 21:9-formatet. Ingen pris og lanseringsdato er altså kunngjort for noen av modellene, men CES-messen vil gi oss svar.

Kvanteprikker, eller «quantum dots» som som de markedsfører det som, er bittesmå nanokrystaller som har den egenskapen at de gjengi ulike farger som varierer etter størrelsen på krystallene. Filmer med kvanteprikker legges over LCD-baklyset, som gir langt høyere fargespekter, langt bedre fargemetning og høyere lysstyrke enn konvensjonelle LED/LCD-TV-er.

Det finnes enda en ny skjermteknologi som Apple og Oculus skal satse på: Den heter Micro LED »

Les også
BenQ har ikke gitt seg ennå – Lanserer stilren skjerm med en unik funksjon
Les også
HP slipper stor spillskjerm som bøyer seg rundt spilleren
Les også
Samsung har vist frem en snodig alt-i-ett-PC med skikkelig lydplanke
Les også
Denne Sony-spilleren skal gi deg både 4K og HDR
Les også
Gigabyte lanserer tre heftige spill-bærbare
Les også
Endelig får LG konkurranse.
Les også
Samsung lanserer nye smartkjøleskap med digre berøringsskjermer
Les også
Samsungs nye 4K-Blu-Ray-spiller gjør HDR-avspilling enklere
Les også
Kunne du tenkt deg en PC-skjerm med 4K-oppløsning og HDR?
Les også
Oculus og Apple satser på ny skjermteknologi
Les også
Nå lanserer Samsung en kurvet spillskjerm med kvanteprikker
annonse