Nyhet

Nå lanserer Samsung en kurvet spillskjerm med kvanteprikker

Kommer i to forskjellige størrelser.

Vi stiftet bekjentskap med Samsungs kurvede spillskjerm med kvanteprikker allerede i begynnelsen av september, og i en pressemelding kan Samsung nå kunngjøre at skjermen er klar for global lansering.

Samsungs nye spillskjerm, som bærer modellbetegnelsen CFG70, skal altså være den første som byr på den spesifikke kombinasjonen av kurvet design og den mye omtalte kvanteprikk-teknologien. Kombinasjonen er særlig ment å tjene dem som mener alvor med spillingen sin, som for eksempel proffer.

Nanokrystaller

Kvanteprikker, eller «quantum dots» som som de markedsfører det som, er bittesmå nanokrystaller som har den egenskapen at de gjengi ulike farger som varierer etter størrelsen på krystallene. Krystallene som brukes er mellom 2 og 10 nanometer store.

Lær mer: Slik fungerer TV-er med «quantum dots» (Ekstra)

Foten til skjermen er slank og nett.

Skjermer og TV-er med denne teknologien bruker tynne filmer med kvanteprikker som er lagt over LCD-baklyset. Dette skal gi langt høyere fargespekter, langt bedre fargemetning og høyere lysstyrke enn konvensjonelle LED/LCD-TV-er. Den nye Samsung-skjermen byr på 125 prosent av fargerommet til sRGB.

FreeSync

I tillegg er den utstyrt med den spillvennlige FreeSync-teknologien, som skal forhindre såkalt riving i bildet, og det skader nok heller ikke at oppdateringsfrekvensen ligger på solide 144 Hz. Responstiden er på 1 millisekund, og kontrastforholdet er oppgitt til 3000:1.

CFG70 kommer i to størrelsene 24 og 27 tommer, og oppløsningen er på «vanlige» 1920 x 1080 piksler. Skjermen skal altså lanseres i disse dager, men norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. Under kan du se en liten reklamefilm som Samsung har snekret sammen for anledningen.

Nyhetene ruller ut fra Samsung for tiden: Nå skal selskapet bygge Steam Link inn i TV-ene sine »

Les også
Samsungs nye skjerm skal gjøre spillingen bedre med kvanteprikker
Les også
AOCs slipper lynrask og kurvet spillskjerm
Les også
Samsung slipper mobiltilbehør med ekstra spenstig design
Les også
Hva blir den neste store TV-teknologien?
Les også
Disse ultrabrede skjermene skal være de første i sitt slag
Les også
Samsung slipper kurvet spill-skjerm med kvanteprikker
annonse