Nyhet

HP slipper stor spillskjerm som bøyer seg rundt spilleren

Omen X 35 har i tillegg G-Sync og ultrabredt format.

Det er uvisst hvor populære de faktisk er, men stadig flere produsenter ser ut til å insistere på at store, kurvede spillskjermer er en god idé. På CES-messen avduket HP en ny toppmodell i denne kategorien.

Omen X 35 heter den nye modellen, og som navnet antyder dreier det seg om en temmelig veldimensjonet skjermflate på solide 35 tommer, som altså også er kurvet.

Ultrabred

I tillegg til dette har skjermen det såkalte ultrabrede 21:9-formatet og Nvidias G-Sync-teknologi, som skal hindre riving i bildene. Skjermen har en oppdateringsfrekvens på 100 Hz, som riktignok ligger en del under det mange andre nye spillskjermer kan skilte med for tiden.

Oppløsningen ligger på 3440 × 1440 piksler, som kan sies å være en nødvendighet med en skjerm på denne størrelsen. Kontrastforholdet ligger på 2500:1, og skjermen opererer med en maksimal lysstyrke på 300 nits og en responstid på 4 millisekunder.

Tilkoblingene omfatter tre USB 3.0-porter, DisplayPort 1.2 og HDMI 1.4, og skjermen kan høydejusteres med 13 vertikale centimetere å boltre seg på.

Norsk pris og tilgjengelighet for Omen X 35 er ennå ikke kjent, men skjermen er lagt ut på amerikanske Amazon med lanseringsdato 1. februar og en amerikansk pris på 1300 dollar, som tilsvarer rundt 11 000 kroner. Flere detaljer kan du finne hos HP.

CES bød på mye rart på skjermfronten: Ett av disse kunstverkene er faktisk en TV »

Les også
Denne lille spillmaskinen er klargjort for grafikk fra øvre hylle
Les også
Endelig kommer en rimeligere grafikkforsterker
Les også
Philips' nye PC-skjerm ser ikke heftig ut på papiret, men den er lekker i virkeligheten
Les også
Her kommer enda en kurvet gigantskjerm som skal oppsluke spillerne
Les også
AOCs nye spillskjerm er både kurvet, ultrabred og stor
Les også
Her er Asus' ville skjerm med 4K 144Hz-panel
Les også
Samsungs nye skjerm skal gjøre spillingen bedre med kvanteprikker
Les også
AOC slipper ny og lynrask skjerm for spillere
Les også
Dette er våre PC-skjerm-anbefalinger
annonse