Til hovedinnhold

Kunne du tenkt deg en PC-skjerm med 4K-oppløsning og HDR?

LGs nye skjerm ser virkelig imponerende ut.

LG, Colourbox4022267

4K-oppløsningen har som kjent vært med oss en stund, og nå er det HDR-teknologien som i stor grad har blitt den nye snakkisen på teknologifronten. Nå har LG avduket en ny skjermmodell med 4K-oppløsning som også har støtte for HDR.

Den nye skjermen bærer modellbetegnelsen 32UD99 og har en størrelse på 32 tommer, som altså rommer 3840 x 2160 piksler. Skjermen skal vises frem på CES-messen neste måned.

Masse farger og USB Type-C

Modellen er kompatibel med HDR10, som er den vanlige, generiske HDR-standarden. Teknologien går i korte trekk ut på at mørke og lyse deler av bildet gjengis i langt større detalj og at fargerommet er mye større enn med vanlig skjermteknologi, som gir mer naturlig fargegjengivelse.

LG 32UD99.
LG

Alle de tekniske detaljene til LGs nye skjerm foreligger ennå ikke, annet enn at skjermen er i stand til å vise 95 prosent av det såkalte DCI-P3-fargerommet. Kravet for HDR-standarden ligger på 90 prosent, så skjermen ligger altså over kravet.

Panelet er av typen IPS, og modellen kommer også med USB Type-C-kontakt, som betyr at du for eksempel kan bruke den som ekstraskjerm til den nye MacBook Pro-modellen. Pris og lansering er ennå ukjent, men skjermen skal som sagt vises frem på CES-messen i januar, og da vil vi trolig få vite mer.

Asus slapp nylig ny spillskjerm: Den gir mye for pengene »

annonse