Nyhet

Oculus og Apple satser på ny skjermteknologi

Kan ta opp kampen med LCD og OLED.

Det Facebook-eide selskapet Oculus VR har nå kjøpt opp et firma som heter InfinitiLED – et irsk selskapet som jobber med såkalte Micro LED-skjermer. Dermed er nok en av de store teknologi-gigantene i ferd med å posisjonere seg med ny skjermteknologi, melder Venture Beat.

Apple er blant andre selskaper som allerede har investert i teknologien, hvor de allerede i 2014 kjøpte selskapet LuxVue. Utenom den amerikanske giganten er japanske Sony og koreanske Samsung også på ballen med sine egne prosjekter.

Skal ta opp kampen med OLED

Micro LED-teknologien kan spores tilbake til år 2000, hvor forskere ved Texas Tech University utviklet en tidlig prototype. Teknologien er kort forklart en ny «selv-emitterende» teknologi som kan minne mye om måten OLED fungerer på – dog bruker ikke MIcro LED organiske materialer.

Med andre ord kan vi i fremtiden få en ny teknologi som skal bryne seg på blant annet OLED og LCD. En av fordelene til Micro LED skal være at teknologien er kapabel til å gi fra seg langt høyere lysstyrke enn OLED, samtidig som den også skal være meget energi-effektiv.

Kan bli vanlig i mobiler, VR-briller og TV-er

At teknologien kan se dagens lys om ikke lenge er det mye som tyder på. Oculus VR skal angivelig legge det nye selskapet til sin utviklingsavdeling i Irland, noe som tyder på at vi med tiden får se VR-briller med skjermteknologien.

I tillegg har altså Apple allerede investert i et tilsvarende selskap, og lenge gikk det rykter om at den nyeste Apple Watch-modellen til selskapet skulle bli det første produktet med nettopp Micro LED-skjerm. Dog falt valget på en OLED-skjerm i stedet.

Teknologien kan også bli vanlig i TV-er med tiden. Sony var tidlige ute og viste frem en fungerende prototype allerede tilbake i 2012. De valgte den gang å kalle teknologien for Crystal LED. Om selskapet jobber videre i det stille med teknologien er vanskelig å si, for de holder enn så lenge kortene tett til kroppen.

Samtidig ryktes det at Samsung også jobber med en variant der de prøver å få Micro LED-teknologien til å kjøre sammen med kvanteprikker i det som omtales som QLED. Under årets IFA-messe i Berlin var selskapets stand prydet med slagord om at nettopp kvanteprikker er fremtiden – med andre ord kan det bli spennende å se hva som eventuelt dukker opp i januar når CES-messen åpner sine dører.

Skjerm-teknologier er i konstant forandring:
Her kan du lese hva de ulike TV-gigantene driver med (Ekstra) »

(Kilde: Venture Beat)

Les også
Apple Watch kan få bedre batteritid
Les også
Ett av disse kunstverkene er en TV
Les også
Samsungs nye skjerm skal gjøre spillingen bedre med kvanteprikker
Les også
Forskere lagde «mekaniske» piksler med superstoffet grafén
Les også
Nå skal selv «vanlige» maskiner kunne drive en Oculus Rift
Les også
Folk kaster seg over den mobile VR-teknologien
Les også
Samsung skal slippe en konkurrent til HTC Vive og Oculus Rift
Les også
Sonys VR-briller får aldersgrense
annonse