Til hovedinnhold
SniktittSony hiver seg på OLED-bølgen med en ny råtass av en TV

Endelig får LG konkurranse.

Las Vegas / Tek.no: Sony er en av gigantene som lettet på sløret her i Las Vegas i natt, norsk tid. På menyen hadde selskapet flere nye produkter å by på, men oppmerksomheten var det den nyeste TV-modellen fra produsenten som stakk av med.

Sony hiver seg nemlig på OLED-bølgen, og lanserer sin aller første TV med teknologien. Skjermen har fått navnet Sony XBR-A1E, og er en av de tøffeste TV-ene vi har sett på messegulvene i USA.

Panelet er LG

Under selve pressekonferansen ble det ikke nevnt hvem som lager panelet, men i etterkant slo vi av en prat med en av selskapets mange medarbeidere som var tilstede for å snakke om den nye TV-en.

Fra fremsiden ser skjermen meget stilren ut.

På spørsmål om hvem som står bak panelet, får vi etter litt et halvveis nølende svar; LG. Dette var ikke et uventet svar, for per i dag er det kun LG som lager så store OLED-paneler.

Det betyr dog ikke nødvendigvis at skjermene er like i bildekvalitet, for Sonys representant bedyrer at selskapet selv står bak brikkesettet som holder styr på bildebehandlingen; X1 – en brikke som allerede har visst hva den er god for i en rekke tester.

Nærmest som vanlig får vi en slags aha-opplevelse når vi ser bildekvaliteten skjermen fra Sony byr på. Bildene som glir over skjermen er av den beste demo-sorten, men likevel kan vi se at både lysstyrken og fargene virker bedre enn hva tilfellet var med fjorårets OLED-modeller.

Baksiden er stilren og tøff.

Spesielt virker det som bevegelsene har fått seg et realt løft, hvor selv de raskeste bevegelsene ser ut til å henge med. Dog er det vanskelig å konkludere noe før vi får TV-ene for oss selv i ro og mak om noen måneder.

Skjermen fungerer som en høyttaler

Den nye modellen fra Sony får også en annen ting til felles med LGs nye OLED-modell. TV-en har nemlig ikke satt av plass til tradisjonelle høyttalere, og hvordan du da får lyd er løst på en elegant møte.

Sonys nye OLED er av det tynne slaget.

Selve skjermen tas nemlig i bruk som et stort element, altså vil vibrasjoner fra selve panelet gi deg lyd når du ser på. Vi fikk dog ikke mulighet til å prøve lydkvaliteten, så hvordan dette fungerer i praksis vet vi ikke i skrivende stund.

Fordelen med denne løsningen er at selve skjermen blir utrolig kompakt og nett å se på. I sann OLED-stil så er også denne skjermen syltynn, og ikke minst er materialvalgene utsøkte fra Sonys side.

På standen er denne skjermen nemlig for et smykke å regne, med en helt spesiell fot som «støtter» skjermen – nærmest som en fotoramme. Denne løsningen har vi meget sansen for, og det gir TV-en det lille ekstra.

Den nye OLED-modellen kommer i størrelsene 55, 65 og 77 tommer, men flere spesifikasjoner og priser foreligger ikke i skrivende stund.

Les også
Sony lanserer sin første OLED-TV – og den er skikkelig rå
Les også
Philips 55POS901F OLED: En av de aller beste TV-ene du kan kjøpe for øyeblikket
Les også
Oppdatert: Så mye koster de nye QLED-TV-ene fra Samsung
Les også
BenQ har ikke gitt seg ennå – Lanserer stilren skjerm med en unik funksjon
Les også
Ett av disse kunstverkene er en TV
Les også
Her er de viktigste fordelene med Snapdragon 835
Les også
Samsungs nye skjerm skal gjøre spillingen bedre med kvanteprikker
annonse