Til hovedinnhold

Dingser for russetiden

Russetiden for fullt i morgen og mens resten av landet tar seg fri eller går i tog står tusenvis av norske ungdommer klare for å trekke på seg fargede overaller, inspirert av arbeidere over hele verden, feste som seg hør og bør og dele ut russekort for å feire den nære avslutningen av 12 års skolegang.
Russetid uten tilbehør som innebærer gode venner og lange fester er lite minneverdige. Likevel er det ikke bare venner og alkohol russen trenger for å huske feiringen i år fremover. Teknofil gir deg derfor tipsene til dingsene som vil gjøre lommeboken enda slankere, men som er gode å ha i russetiden.
MP3 spiller
En feiring uten musikk er ikke mye spennende. Det er likevel ingen grunn til å brenne av for mye på dette tilbehøret. En enkel spiller som Transcend T.sonic 320 slanker ikke lommeboken for mye og det er ikke krise om den forsvinner i løpet av festen.
Eventuelt kan du også sjekke ut spilleren Zen Stone fra Creative, med feste rundt armen skal det mye til for at denne forsvinner.


Om du derimot vil ha kraftigere saker med mer plass og flere muligheter kan du se vår store test av større MP3-spillere. Her bør det være noe som passer for enhver.
Eksterne høytalere
Men å sitte med musikken helt alene skaper ikke mye fest. Da er det smart å kjøpe inn en bærbar høytaler. Om du vil ha noe som peker seg ut kan du jo ta en titt på Sony Ericsson sin musikkball. All verdens lyd får du ikke, men utseendemessig er den utvilsomt i særklasse.


Eventuelt kan du sjekke ut Supertooth Disco. Denne spilleren kobler seg enkelt opp til både mobiler og MP3-spillere og det er fult mulig å skru opp bassen.
Den vil neppe overdøve lydanleggene på bussene med eksterne aggregat, men i en russebil eller for litt avslapning i parken mellom slagene holder den lenge.
Så spørs det da om du egentlig orker å høre årets russelåt nok en gang når du først har hvilepause.
GPS på veien
Det er ikke alltid like lett å finne frem i russetiden, med en utenbys sjåfør kan både Tryvann og Kongeparken være vanskelige å finne.
På GPS-markedet finnes det nok av muligheter, men med et stramt budsjett er det kanskje best å satse på noe billig men bra.
Trafikkinfo om lange køer er ikke veldig prekært når du kjører rundt i boligområder klokken tre om natta, noe vi forøvrig fraråder på det sterkeste.


Men om du er redd for å kjøre deg vil kan HP Ipaq 314 være god å ha. Den har dårlig fotoboksvarsling, men suveren skjerm. Alle forstår jo hva som er viktigst av dette i russetiden.
Andre GPS-alternativer kan du finne her.
Mobil stifinner
Eventuelt kan du vurdere å satse på dingser som holder deg både i kontakt med venner og finner veien. Nemlig mobil med GPS. Da kan både Samsung i780 og HTC Touch Cruise kunne være nyttig.
Å ta med seg en dyr og fin mobil i russetiden vil på den annen side kanskje ikke være det smarteste. Derimot vil Samsung M110 kunne holde deg både i kontakt med nye og gamle venner og ikke minst overleve til russetiden er forbi.


Pass på farten
Mobilen gir også oversikt over noe annet svært viktig, nemlig fotobokser. Det går gjerne litt fort i svingene på vei til Lillehammer eller Kongeparken, men det er greit å gjøre det billigst mulig. Denne oversikten er da eminent.
Om du vil gjøre moroa rimeligere er en enkel fotoboksvarsler tingen. For under 1000 lappen får du en Cruise Control fotoboksvarsler som gir deg god beskjed når boksene nærmer seg litt vel fort.
Edru stund gir gull i munn
Selv om det kan gå litt fort i svingene er det ingen grunn til å utsette seg for en altfor høy risiko. Kjøring i påvirket tilstand er ikke å anbefale.
Et rimelig og smart investeringsobjekt er et alkometer. For ca 800 kroner får du utgaven CA 4000. Husk at alkometeret kan ta feil og er du usikker på om du har promille, finn en annen sjåfør.
Fet kortholder
Å holde orden på russekortene er ikke alltid det enkleste, mat står heller ikke alltid i fokus. Med et visittkortfutteral formet som bacon kan du både misunne vennene dine og få munnen til å renne over av vann.


Muligens vil dette produktet vekke avsky hos flere, men du vil garantert ikke kunne motstå tanken på bacon en uke inn i russetiden.
Ta vare på minnene
Uten kamera blir det lite minner fra russetiden, da er det ikke alltid et mobilkamera gjør nytten. Et profesjonelt speilreflekskamera er heller ikke å anbefale, det vil neppe komme levende gjennom denne tiden.


Vi anbefaler heller at det investeres i et godt kompaktkamera. Helst et som tåler en støyt. En mulighet er da Olympus µ 850SW som skal være både vann og støtsikkert. Om du derimot ønsker å dele dine minner kjapt med resten av verden så vil Nikon Coolpix S52c gjøre nytten. Med dette kameraet kan du nemlig publisere bildene dine rett på nett via en trådløs tilgang.
Om det er alle bildene fra russetiden du derimot ønsker på nett er et annet spørsmål. Etter 12 års skolegang bør du være godt nok dannet til å avgjøre slikt på egenhånd.
Opp å stå
Om du fortsatt har noen penger igjen etter russetiden kan investering av vekkerklokke være tingen. Du har fortsatt eksamener du må rekke.
Et godt alternativ er da vekkerklokken som tar seg en dans over gulvet. Den vil utvilsomt irritere deg til å stå opp. En annet godt alternativ er denne vekkerklokken som lurer deg til å tro at det er mobilen som ringer.
Intet får en 18-åring fortere opp om morgenen enn et ukjent anrop etter russetiden.

Mer om
annonse