Til hovedinnhold

Moro for voksne barn

Små, fjernstyrte flygende dingser med rotor, mer eksakt helikoptre, har vært på markedet en stund. Likevel kunne vi ikke takke nei når vi fikk tilsendt et eksemplar i posten.
Å leke helikopterpilot er vel noe alle drømmer om.
Enkel liten dings
Det var derfor med stor glede vi pakket opp Bladerunner Blackghost mikro helikopter. Med en medfølgende radiokontroll var vi klare til å dominere redaksjonslokalets luftrom. Og helikopteret løftet både stemningen og seg selv.
Selve helikopteret er laget av en fint utformet isoporklump med halerotor og to rotorblader på midten. Foran er det plassert et lite ledlys, helt hva dette er godt for er vi ennå ikke sikre på. Nattflygning er ikke noen førstepri her i gården, men det fungerte greit som indikator på at batteriet måtte lades.


Dette helikopteret tar deg ingensteds, men kan tas med overalt.
Dette ble enkelt gjort via en ledning innebygd i kontrollen.
Komplisert kontroll
Med fullt batteri var vi endelig klare til å fly, og det er utvilsomt morsomt første gangen helikopteret letter. Selv om det faller i bakken like fort, å styre helikopteret var vanskeligere enn vi trodde.
Noen ekspertpiloter har vi enda ikke blitt. Å ta helikopteret opp og ned går greit, å svinge på halen fungerer også fint etter litt justering på selve kontrollen. Vi savner derimot bedre kontroll for å få helikopteret til å gå fremover. Trolig ville litt mer tyngde i framenden for å få helikopteret til å tippe fremover en smule hvert på sin plass.
For utendørs bruk tviler vi på at det fungerer særlig, for her skal det ikke mye vind til før all kontroll forsvinner, men så markedsføres det da også som en innendørsleke.


Minihelikopteret er lite funksjonelt utendørs.
Moro i små porsjoner
Alt i alt er dette et morsomt lite leketøy, spesielt om du har beholdt noe av barnet i deg. Derimot er det ikke morsomt lenge av gangen.
Etter noen minutters lek er det uproblematisk å legge det fra seg. Senere kan det så tas frem igjen for nok en underholdningsstund. Litt som med små barn, best i små porsjoner.
Billig moro
Dessuten er denne underholdningen langt billigere enn å få barn, 349 kroner koster dette helikopteret hos Multicom som vi lånte det av. Lignende helikoptre finnes i både dyrere og billigere versjoner. Her spørs det litt hvor mye kontrollmuligheter du vil ha.
Så om du har litt penger til overs og trenger en god grunn til å komme deg vekk fra PC-en, så er ikke dette et dumt kjøp.

Mer om
annonse