Til hovedinnhold

Pimp your bunad

17. mai feires behørig i år som i fjor. Men om du frykter at mobiler, kameraer og MP3-spillere skal ødelegge for inntrykket av finstasen du sliter med å få på, så har vi redningen for deg.
Slik kan du pimpe din bunad.
Blinkende flagg for finstasen
En av de store utfordringene med 17. mai er å feire med måte. Likevel er det kjedelig om ikke bunaden din har litt bling. Et blinkende flagg bør for eksempel gli godt inn med telemarksmønsteret.
Denne nettsiden har alternativene om noe slikt skulle være ønskelig. Selv om amerikanske flagg er vist frem, kan de utvilsomt skaffe frem noen norske og et sameflagg eller to. Å feste noe slikt på brystet i stede for en brosje vil utvilsomt vekke oppsikt.
Eventuelt kan du ta kontakt med dette firmaet. De lager det flagget du selv måtte ønske med innebygd neonlys. Hele stasen kan du så sy på klærne dine. Utvilsomt en slager for den store dagen.
Skjul MP3-spilleren
En MP3-spiller kan også være nyttig og ha med. Når du har fått nok av barnelatter og korpsmusikk er det greit å kunne koble litt ut. Men det passer neppe helt inn å dra frem den moderne spilleren mens du selv er kledd ut som om du skulle være fra et annet århundre.
Tyskerne har heldigvis funnet løsningen. De har nemlig skapt tradisjonelle lederhosen med innebygde kontrollknapper for MP3-spilleren. Om dette blir skapt for norske bunader vil det utvilsomt bli en slager.


Lederhosen med MP3-kontroll finnes, hvorfor ikke en bunad med samme funksjon?
Eventuelt kan du håpe at noen gjør virkelighet ut av ITavisens flotte aprilspøk fra i fjor. Ipoder i bunadsmønster vil utvilsomt slå bra an, i hvert fall denne ene dagen i året.
Om dette blir litt vel avansert kan du gjøre slik som denne personen, strikk en holder til spilleren. Det vil i det minste skape litt mindre overgang fra det tradisjonelle til det moderne.
Pimp mobilen for festen
En lignende strømpe er det fullt mulig å lage for din mobil. Gjerne med et bunadsmønster fint brodert utenpå, men det er langt mer du kan gjøre for å få mobilen til å gli inn i settingen.
Om du har bunad på vil det være en selvfølge å sette et korrekt mønster som bakgrunnsbilde. På denne siden vil du finne flere mønstre å velge mellom.


Hvorfor ikke pynte mobilen med et bunadsmønster for dagen?
Bare finn det mønsteret som passer din bunad, høyreklikk over bildet og klikk "lagre som". Når bildet er fint lagret på din maskin overfører du det til mobilen og legger det som bakgrunnsbilde.
Ikke bare for bunadstilhengere
Om du ikke er noen bunadstilhenger kan du uansett pynte mobilen din med et flagg for dagen. Flagget velger du selvfølgelig selv.
Om du for eksempel vil ha det samiske flagget er det bare å sette i gang.
Fiks ringelyden
På nasjonaldagen er det også viktig at ringelyden ikke er i utakt. At nasjonalsangen spilles av når noen skal ha tak i deg er på sin plass. (Høyreklikk på lenken og klikk "lagre som", for å laste ned "Ja vi elsker" som MP3. Du kan så overføre den og legge inn som ringelyd på din mobil).


Mobil med norsk flagg og nasjonalsang bør kanskje unngås alle andre dager enn 17. mai.
Bare vær oppmerksom på at det kan hende du tror telefonen ringer hver gang et korps marsjerer forbi. Og husk at norsk flagg og nasjonalsang kan gi inntrykk av uheldige politiske sympatier om du beholder disse innstillingene utover 17. mai.
Pass på barna
17. mai er i første rekke barnas dag og de skal derfor ikke overses. Som seg hør og bør flyter heliumsballongene lett denne dagen, men stå for all del over hjerteballonger og disneyfigurer. En heliumsballong formet som en mobil er det eneste som er godt nok.
Om du derimot er uforsiktig og faktisk overser dine barn så kan dagen fortone seg som et mareritt. Å skulle finne igjen én liten person blant mange tusen er noe alle foreldre frykter å måtte gjøre.
Dette enkle GPS-halsbåndet gjør derimot jobben langt enklere. Med dette kan du lett finne tilbake bortkomne barn. At halsbåndet egentlig er ment for hunder er noe du selvfølgelig ikke trenger fortelle barnet, bare si at det er en del av bunaden.
Barnevernet bør kanskje heller ikke få nyss i akkurat den lille dingsen. Vi anbefaler nok egentlig at du holder godt øye med barnet ditt og avtaler et fast møtepunkt om uhellet skulle være ute.
Gjør festen komplett
Når dagen går mot kvelden er det ingen grunn til å avslutte festen for det. Med riktig utstyr vil du være godt sikret for at festen kan fortsette i sene nattetimer. Om været tillater det er grilling et essensielt punkt på programmet.
Selv om ikke solen lenger skinner så vil du fortsatt kunne passe på at maten ikke blir forkullet med denne grillspaden med påmontert lommelykt.


Stekespade med lykt og flaskeåpner er på sin plass.
Det er heller ikke negativt at denne grillspaden faktisk kommer med flaskeåpner.
Gjestenes drikker må også piffes opp og om du ikke er noen genial bartender så kan du likevel imponere gjestene. Med lysende glass vil få bry seg om innholdet ikke er av første klasse.
Pynt litt ekstra med selvlysende sugerør, så vil garantert gjestene komme tilbake også neste år.
Finfin Playstation
Helt til slutt har vi dingsen som er essensiell for de som helst vil slippe å være ute av huset denne dagen. Hva er da bedre enn å kunne sitte i ro og fred inne og spille litt?
Men litt nasjonalfølelse bør du unne deg og en rosemalt Playstation er derfor på sin plass.
Med alt dette skal du være godt rustet for en høyteknologisk 17. mai.

Mer om
annonse