Nyhet

Nei, dette er ikke en Raspberry Pi

Si hei til konkurrenten HummingBoard.

Har du sansen for den kredittkortstore datamaskinen Raspberry Pi, men skulle ønske den hadde litt mer muskler? Da har du fra før hatt muligheten til å gå for en Banana Pi, men nå er det enda en utfordrer på banen.

Nykommeren har fått det velklingende navnet HummingBoard og lages av SolidRun – som fra før kanskje er mest kjent for den bittelille Linux-maskinen CuBox.

Fysisk sett er HummingBoard ganske lik Raspberry Pi.Foto: SolidRun

Men nå er det altså populariteten til Raspberry Pi som har lokket SolidRun til å lage en ny mini-PC. HummingBoard er nemlig nøyaktig like stor som den nevnte Raspberry Pi, og er utstyrt med flere av de samme kontaktene. Det vil si at den passer i de samme små kabinettene og kan bruke det samme ekstrautstyret – eksempelvis kameramodulen (Ekstra).

Kommer i tre utgaver

SolidRuns HummingBoard kommer i tre utgaver, alle med en variasjon av Freescales i.MX6 Cortex-A9 ARM-prosessor. Den rimeligste utgaven har navnet HummingBoard-i1 og har enkeltkjernet prosessor, Vivante GC880 grafikkløsning og 512 MB minne. Prisen er oppgitt til 45 dollar.

Hvis du ikke synes dette duger, har vi HummingBoard-i2 til 75 dollar. Denne har en tilsvarende prosessor, men da med to kjerner. Minnemengden er også doblet til én gigabyte, mens grafikken er den samme.

Toppmodellen HummingBoard-i2eX koster hele 100 dollar. Da får du en solid oppgradering med blant annet Vivante CG2000 grafikk, gigabit LAN – dog begrenset til 470 Mbps av i.MX6-prosessoren, to ekstra interne USB-porter, Mini-PCIe/mSATA-kontakt og infrarød mottaker.

Fulle spesifikasjoner finner du på SolidRuns hjemmesider.

Eget kretskort

Som du kan se i videoen over, sitter prosessor og RAM på et eget, avtagbart MicroSOM kretskort. I teorien bør det da være mulig å oppgradere HummingBoard med en enda kjappere prosesor og mer minne senere.

Som tilfelle er med den vanlige Raspberry Pi, vil de tre HummingBoard-datamaskinene kunne kjøre Android og flere Linux-operativsystemer.

I skrivende stund er ikke HummingBoard tilgjengelig i noen norske nettbutikker vi vet om, og det er heller ikke sikkert at noen vil ta den inn her på berget. Men de kan alltids bestilles direkte fra SolidRun – bare husk at frakt, MVA og tollavgifter kommer i tillegg.

Små datamaskiner er veldig kjekke:
Raspberry Pi kan være et supert mediesenter (Ekstra) >>>

Kilde: Liliputing

Les også
Dette Raspberry Pi-tilbehøret lar deg vise tall på gamlemåten
Les også
Mini-PC skal kjøre både Linux og Android samtidig
Les også
Dette er Microsofts Raspberry Pi-konkurrent
Les også
Fargerikt kabinett for den nye knøttemaskinen
Les også
Lydløst hovedkort for deg som vil bygge smått
Les også
Slik har du neppe sett knøttemaskinen Raspberry Pi før
Les også
Sjekk denne kraftige Raspberry Pi-klonen
Les også
Slipper «miniversjon» av Raspberry Pi
annonse