Mini-PC skal kjøre både Linux og Android samtidig

Nytt konsept søker folkefinansiering.

Det dukker stadig opp nye mini-PC-konsepter, hvorav mange gjerne byr på spesielle egenskaper som for eksempel total lydløshet, ekstra liten innpakning eller uvanlig design.

Nå melder blant andre nettstedet Liliputing om en ny mini-PC kalt «VolksPC», som også skilter med en snerten egenskap. Den kjører nemlig det mobile operativsystemet Android og Linux-operativsystemet Debian samtidig.

Egen programvare

Nærmere bestemt er mini-PC-en i stand til å kjøre Android 4.2 Jelly Bean og versjon 7.0 «Wheezy» av Linux-distribusjonen Debian på samme tid, via en programvare produsenten har kalt «MicroXwin», som til tross for navnet altså ikke har noe å gjøre med Windows.

Denne programvaren forener de to operativsystemene i den samme kjernen og med det samme filsystemet, og lar deg altså dermed bruke applikasjoner fra begge systemene samtidig. Den eneste «ulempen» er at du må skifte mellom Android- og Debian-grensesnittet når du vil bytte applikasjoner.

Systemet skal ha blitt grundig testet med applikasjoner fra begge leire, og ifølge utvikleren er ytelsen meget god på samtlige applikasjoner, og det skal ikke ha vært noen tegn til at Debian gjorde Android tregere på systemet.

Blir rimelig

Poenget med maskinen er at den skal være et rimelig alternativ på mini-PC-markedet, noe som betyr at maskinvaren ikke er direkte grensesprengende. Under lokket befinner det seg en tokjerners ARM-prosessor av typen Cortex-A9 med en klokkefrekvens på 1,4 GHz, som vi blant annet også finner i Raspberry Pi-konkurrenten HummingBoard.

Av annen maskinvare byr VolksPC på 1 GB minne og 8 GB flashminne. Tilkoblingsmulighetene omfatter to USB 2.0-porter, HDMI 1.3, Ethernet og SD-kortleser.

For å få VolksPC ut på forbrukermarkedet trenger produsenten økonomisk støtte, og i den forbindelse er konseptet lagt ut på finansieringsnettstedet IndieGoGo med et mål på 80 000 dollar. Summen er i skrivende stund kommet opp i kun 600 dollar med 27 dager igjen. For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 99 dollar, og planen er å begynne utsendingen i oktober.

Besøk produktsiden for mer informasjon, og sjekk også ut video under.

Zotac slapp nylig en rund mini-PC:
Det er den «kuleste» datamaskinen på lange tider »

(Kilde: Linux PC via Vasant KanchanVimeo)

Les også
Vant du en snerten mini-PC?
Les også
Windows Store er full av søppel
Les også
Dette er Microsofts Raspberry Pi-konkurrent
Les også
Zotac Zbox Sphere OI520: Den «kuleste» datamaskinen på lenge
Les også
Superkompakt PC soper inn penger på folkefinansiering
Les også
Nei, dette er ikke en Raspberry Pi
annonse