Nyhet

Ny milepæl for Windows-appene

Passerer ny, magisk grense.

Windows Phone Store har nå over 200 000 apper til nedlasting, ifølge Microsoft.

Dermed mener Microsoft at de har nådd ”kritisk masse”, og påstår at forspranget til konkurrentene iOS og Android vil være hentet inn i løpet av 2014.

Windows Phone Store formidler nå over 12 millioner transaksjoner hver dag. Microsoft peker også på et godt samarbeid med mobiloperatørene om brukerbetaling, og hevder de har avtaler med flere operatører enn konkurrentene.

Til sammenligning antas det at Apple passerte én million apper i sin App Store i oktober i år, mens Android-butikken Google Play ligger på rett under 900 000. Dette er både nettbrett- og mobil-apper.

Mangel på apper gir konkurrentene en fordel

Analytikere har lenge hevdet at Windows Phones største handicap i konkurransen mot Android og Apple har vært et mangelfullt økosystem, der særlig mangelen på populære apper til plattformen er blitt påpekt.

Å få fylt opp Windows Phone Store med apper har derfor vært en bevisst strategi fra Microsofts side, og et viktig ledd i kampen for å hevde seg i et mobilmarked preget av skarp konkurranse.

Microsoft har blant annet betalt utviklere for å lage apper til operativsystemet. Opptil 100 000 dollar skal selskapet ha vært villige til å betale for de mest populære appene.

Proffguide: Dette er de smarteste triksene til Windows Phone

Kilde: (Phone Arena)

Les også
– Nordmenn vil heller ha Windows enn Android
Les også
Nå blir Windows Phone gratis
Les også
Windows Phone kan få Android-apper
Les også
Norsk app lover å gjøre ligninger til en lek
Les også
Vil Sony lansere en Windows-mobil i 2014?
Les også
Windows Phone kan bli gratis
Les også
Vil ha Windows på Android-telefoner
Les også
Så mye tjener du på en app
Les også
Slik skal Microsoft «ta» Apple og Google
annonse