Nyhet

Bloomberg: Satya Nadella blir ny Microsoft-sjef

Og investorene vil kaste Bill Gates

Det kan være duket for store endringer i Microsofts toppledelse. Ifølge Bloomberg vil Microsoft snart kunngjøre at en av selskapets egne direktører, Satya Nadella, blir ny toppsjef etter Steve Ballmer. Bloomberg siterer ikke navngitte kilder som skal være orientert om prosessen rundt lederskiftet i Microsoft.

Vil kaste ut Bill Gates

Samtidig blir det antydet at også Bill Gates er på vei ut av Microsofts styre. Bill Gates, som startet Microsoft og lenge satt som toppsjef i selskapet, har de siste årene vært selskapets styreformann. Den posten kan bli overtatt av John Thompson, skriver Bloomberg.

Microsoft har ikke ønsket å kommentere saken.

Nadella, oprinnelig fra Hyderabad i India, har ledet Microsofts satsing på skytjenester siden juli i fjor. Før dette har han blant annet hatt en sentral rolle i Microsoft Office og søketjenesten Bing.

Ønsket en utenfra

En del investorer har ønsket at den nye lederen skulle være en uten fartstid i Microsoft, ettersom de mener det er behov for en ny ledelse som kan riste liv i Microsoft og sørge for høyere utbytte til selskapets aksjonærer. Analytikere tror likevel ikke at Wall Street vil ha motforestillinger mot Nadella.

Investorer har lenge tatt til orde for å få byttet ut Bill Gates som styreformann, fordi de mener han blokkerer radikale og investorvennlige endringer i selskapet.

Les også
–Microsoft ligger ti år etter på mobil
Les også
Norge fikk bronsemedalje i sikkerhet
Les også
Ericsson-sjef kan ta over etter Ballmer
Les også
– Elop blir ikke ny Microsoft-sjef
Les også
Slik skal Microsoft «ta» Apple og Google
Les også
– Vi tabbet oss ut på mobiltelefoner
annonse