Til hovedinnhold

For 39 999 kroner kan du slenge et GTX 1080 på ryggen

HP kaster seg på ryggsekk-PC-trenden med VR-klar kraftplugg.

VR-klare PC-er du kan bære på ryggen er blant senere tids nye produktsegmenter som skal gjøre VR-spillingen mer håndterlig. Også HP har signalisert interesse for konseptet med en ny Omen X-modell som de kunngjorde i fjor. I en pressemelding har HP nå offisielt avduket PC-en.

PC-en heter Omen X Compact Desktop og markedsføres som en kompakt, stasjonær PC som ved hjelp av ekstrautstyr i form av seletøy kan festes på ryggen. Dermed kan du altså oppholde deg i VR-verdenen uten å bekymre deg for å snuble i kabler på gulvet.

Men hvis trådløs VR tar av, kan fort maskiner som dette virke ganske overflødige.

GTX 1080 om bord

Alle de tekniske detaljene om Omen X Compact Desktop har ennå ikke blitt offentliggjort, men én viktig opplysning er i alle fall delt, nemlig at maskinen kommer med fabrikkoverklokket GTX 1080-skjermkort fra Nvidia.

Dermed er HPs ryggsekk-PC mer enn VR-klar og vesentlig kraftigere enn en del andre PC-er i samme kategori, for eksempel MSIs VR One-rigg, som kun kommer med GTX 1070-kortet.

HPs PC kommer med opptil i7-prosessor av Kaby Lake-typen, og ellers leveres PC-en med enkelt utskiftbare batterier og en egen dokkingstasjon som både kan brukes til å lade PC-en og som inneholder egne utganger for ulike typer tilbehør.

HP kan også opplyse om at viftene er strategisk plassert slik at minst mulig varme overføres fra PC-en til brukeren. Batteriene er også plassert på en slik måte at man ikke trenger å fjerne seletøyet fra PC-en når man skal bytte ut batteriene.

Omen X Compact Desktop kommer til Norge i august og får en veiledende pris på 39 999 kroner.

Nye MacBook Pro er også klar for VR »

Les også
HP vil ha flere tusen kroner for en ryggsekk
Les også
HPs heftige spillbærbare kjører 4K og kan overklokkes
Les også
HPs nye spillbærbare er laget for å kunne overklokkes og oppgraderes
Les også
Denne lille spillmaskinen er klargjort for grafikk fra øvre hylle
Les også
Endelig kommer en rimeligere grafikkforsterker
Les også
Dette skal være verdens tynneste spillbærbare med GTX 1070
Les også
MSI skal snart vise frem en ryggsekk-PC for VR
Les også
HTC skal lansere et nytt par VR-briller
annonse