Til hovedinnhold

Endelig kommer en rimeligere grafikkforsterker

Omen Accelerator kan gi din ultrabærbare slappfis nær GTX 1070-ytelse.

HP

HP har med sin Omen-merkevare den siste tiden satset kraftig på å få en fot inn i det stadig voksende spillmarkedet. Siste «stunt» ut fra selskapet er lanseringen av en svært prisgunstig ekstern grafikkforsterker kalt «Omen Accelerator».

Omen Accelerator er et eksternt kabinett med plass til et fullvoksent grafikkort som en ellers bare finner i stasjonære spillmaskiner. Via Thunderbolt 3-grensesnittet kan det valgfrie grafikkortet så hjelpe maskiner med svak grafikkløsning, som ultraportable bærbare, med å drive nye og krevende spill uten å svette.

Omen Accelerator. Bilde: HP

Faktisk skal inntil 93 prosent av ytelsen til grafikkortet kunne utnyttes dersom bildet sendes til en ekstern skjerm. Dersom du ønsker å spille på den innebygde skjermen må du derimot regne med noe lavere ytelse.

Blir prisledende

Ifølge HP har selskapet ingen direkte målsetning om å være prisledende med sin Omen-serie, men for Omen Accelerator er det nettopp det de er. Mens konkurrenten Asus for eksempel skal ha minst 5500 kroner for sin ROG XG Station II melder HP at deres grafikkforsterker får en veiledende pris på 2999 kroner. Tilsvarende skal Razer ha 550 dollar for sin «Core».

Mens Asus' kandidat støtter inntil GTX 1080-grafikk, skriver HP at de offisielt støtter grafikkort med ytelse opp til GTX 1070. Om dette kommer av strømforsyningen på 500 watt – med mulighet til å levere 300 watt kontinuerlig til grafikkortet – eller om det skyldes begrensninger i kjølingen av kabinettet, vites ikke. AMD-grafikkort støttes selvsagt, og HP ser for seg å selge Omen Acceleratorer både med og uten forhåndsinstallert grafikkort.

Forretningsmann på dagen, spiller på natten

HP trekker frem at en grafikkforsterker kan fjerne behovet for å ha en egen maskin til spilling og en bærbar pc for jobb, og lanserer Omen Accelerator under slagordet «Executive during the day, gamer at night».

Bilde: HP

De understøtter dette med at Omen Accelerator, i tillegg til grafikkort, også har plass til en 3,5- eller 2,5-tommers SATA-lagringsenhet. Dermed har du for eksempel enkel tilgang til spill og personlig innhold når du er hjemme, uten at du trenger å blande dette med jobbdokumenter på dagtid, dersom du bruker samme maskin.

Omen Accelerator fungerer også som en dockløsning for gigabit-nettverk, samt mus, tastatur og annet tilbehør via fire USB 3.0-porter og en USB 3.1 Type-C-port i bakkant.

Koble inn og ut etter behov

Omen Accelerator følger den relativt nye XConnect-standarden som Intel og AMD ble enige om i fjor. Med XConnect-teknologien kan du koble den eksterne grafikkboksen til og fra akkurat som du gjør med eksterne harddisker, uten å restarte maskinen. Det er altså slutt på tiden da du måtte restarte maskinen for å skifte mellom integrert og dedikert grafikk.

Teknologien forstår hvilke programmer som virkelig trenger kraften fra det eksterne grafikkortet og hvilke som klarer seg med den integrerte grafikkbrikken i maskinen din. Dette skal spare deg for både unødvendig støy og gi lavere strømregning.

XConnect fungerer med nyere AMD- og Nvidia-grafikkort fra henholdsvis R9 200-serien og GTX 900-serien, inkludert GTX 750 og GTX 750 Ti.

Ifølge HP blir Omen Accelerator å se i butikkhyllene her til lands fra august måned, til en pris på rundt 2999 kroner.

HPs spillsatsning ledes av unike Omen X:
Byr på nye ideer og høy ytelse, men prisen svir »

annonse