Til hovedinnhold

MSI skal snart vise frem en ryggsekk-PC for VR

Med VR One-riggen slipper du å snuble i kablene.

MSI

Vi stiftet bekjentskap med MSIs snedige VR-sating VR One allerede i september i fjor, og nå ser det ut til at det ikke er lenge til vi får se innretning i aksjon. MSI har nemlig bekreftet at riggen skal vises frem på den kommende Computex-messen i slutten av måneden.

VR One tilhører altså det som på sett og vis kan kalles en helt ny formfaktor, nemlig en ryggsekk-PC man kan ha på seg når man bruker de PC-baserte VR-brillene. Meningen er å gå brukeren en «trådløs» VR-opplevelse hvor man ikke trenger å bekymre seg for kabler.

Når det blir vanlig med trådløse VR-hodesett spørs det imidlertid hvor nyttig det er med egne ryggsekk-maskiner...

Kommer med GTX 1070

VR One.
MSI

Riggen veier 3,6 kilogram, som MSI påstår gjør den til den letteste i sitt slag i verden, noe som godt kan stemme med tanke på at produktsegmentet ikke akkurat er spesielt stort ennå.

MSI har siden sist også lagt ut noen flere opplysninger på produktets hjemmeside, hvor man nå kan lese at VR One vil by på en «high end» Intel Core i7-prosessor og skjermkort av typen GTX 1060 eller GTX 1070, hvorav begge skal være gode nok til brukbare VR-opplevelser.

Riggen kommer med utbyttbare batteripakker som skal holde til 1,5 timer med uavbrutt VR-spilling. Vekten på 3,6 kilogram gjelder for ordens skyld med batterier på plass. Ellers opererer produktet med tilkoblingsstandardene HDMI, Mini-DisplayPort og Thunderbolt 3 via USB Type-C, og maskinen har i tillegg fire USB 3.0-porter.

Den skal ifølge MSI også være relativt stillegående, som jo er en fordel med tanke på at du tross alt bærer den på ryggen. Ifølge MSI er produktet optimalisert for bruk med HTC Vive-brillene, formodentlig skulle det ikke være noe i veien for å også bruke den med for eksempel Oculus Rift.

Lenovo har nå lansert en VR-klar spillbærbar »

annonse