Nyhet

HPs nye spillbærbare er laget for å kunne overklokkes og oppgraderes

Og nye Omen X byr på skikkelig saftig innmat.

Den store spillmessen Gamescom har nå gått av stabelen i byen Köln i Tyskland, og i den forbindelse benytter også PC-produsentene anledningen til å friste spillerne med ny maskinvare. Nå har PC-giganten HP avduket en ny bærbar spillrigg som skulle innfri kravene til selv de mest kresne.

Den nye PC-en heter Omen X og er pakket med mye snadder for spillentusiastene. Blant annet kan maskinen leveres med opptil et fabrikkoverklokket GTX 1080-grafikkort, som jo er mer enn potent til krevende spill – og VR for den saks skyld.

4K og overklokkingsvennlig

PC-en har en skjerm på 17 tommer som kan fåes med 4K-oppløsning om man har behov for det, eller med vanlig 1080p-oppløsning om man ikke trenger de ekstra pikslene. Nvidias G-Sync-teknologi er også på plass, som skal hindre riving i bildene. På innsiden finner man ellers opptil 32 GB minne, og lagringsalternativene omfatter ulike SSD- og harddiskkonfigurasjoner, eller eventuelt én harddisk på 1 TB.

HP Omen X.

Maskinen kan leveres med ulåste, overklokkingsvennlige i7-prosessorer, samt minne med støtte for Intel XMP som også kan overklokkes. Overklokkingen skal være enkel å håndtere takket være den medfølgende Omen Command Center-programvaren.

Solid kjøling

Alt dette krever solid varmehåndtering, og HP har i så måte utstyrt den nye Omen X-modellen med en kjøleløsning som kombinerer vifter med høy ytelse og et integrert fordampningskammer med fire varmerør som frakter varme fra prosessorene til fire radiatorer plassert i hjørnene.

Ellers kommer PC-en med mekanisk tastatur, stereohøyttalere fra Bang & Olufsen og rike tilkoblingsmuligheter som omfatter tre USB 3.0-porter, to Thunderbolt 3-godkjente USB C-porter, HDMI 2.0a med HDR-støtte og Mini-Displayport. Det er også verdt å merke seg at Omen X skal være enkel å oppgradere via ett enkelt panel som gir tilgang til SSD-er, harddisk og RAM.

Omen X vil bli tilgjengelig i USA i november til en startpris på 2300 dollar, men norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. Les mer på produktsiden, og under ser du en reklamefilm.

Microsofts bærbare kan snart komme i ny utgave »

Les også
HP vil ha flere tusen kroner for en ryggsekk
Les også
HPs nye alt-i-ett gir deg flere heftige skjermer å velge mellom
Les også
HP kaller det verdens tynneste og letteste nettbrett-PC
Les også
Denne lille spillmaskinen er klargjort for grafikk fra øvre hylle
Les også
For 39 999 kroner kan du slenge et GTX 1080 på ryggen
annonse