Til hovedinnhold

Nå kommer ryggsekk-PC-ene for VR

HP og MSI med spennende konsepter for deg som vil unngå å snuble i kabler.

Vegar Jansen / montasje (produsentbilder)

Nye formfaktorer for PC-er er ikke noe vi ser så veldig ofte, men VR-produkter som Oculus Rift og HTC Vive ser nå ut til å ha skapt marked for en helt ny type produkter: ryggsekk-PC-en.

MSI Backpack PC. Bilde: MSI

MSI annonserte nylig at de på Computex i Taipei neste uke vil vise frem en ny PC til å ha på ryggen: MSI Backpack PC. Det skriver Ubergizmo.com.

Nå har også konkurrenten HP annonsert at de jobber med en lignende ryggsekk-PC.

Større bevegelsesfrihet

Ifølge en pressemelding fra MSI vil Backpack PC gjøre det mulig for brukerne av VR-briller å bevege seg mye mer fritt rundt, uten at man behøver å bekymre seg over å snuble i kabler – eller at kablene mellom PC-en og VR-brillene kobles ut ved et uhell.

HPs ryggsekk-PC.
HP

Det er ikke så veldig mye som er kjent om MSI Backpack PC ennå, men MSI opplyser at den vil være utstyrt med en Intel Core i7-prosessor og et grafikkort av typen Nvidia GTX980.

HPs alternativ har foreløpig ikke noe navn, men ifølge The Verge vil PC-en være en del av spill-PC-serien Omen X. Spesifikasjonene skal være lignende det som finnes i stasjonære PC-er som er kraftige nok til VR: En Intel Core i5 eller i7-prosessor og inntil 32 GB RAM. Hva slags grafikkort som vil sitte i den er foreløpig ukjent. Vekten skal ligge på rundt 4,5 kilo, og PC-en vil være utstyrt med vifter som får unna varmen.

Slik ser HPs PC ut på baksiden.
HP

Et magebelte inneholder to batterier som skal drive herligheten – og ett av batteriene er dedikert grafikkortet.

I tillegg til HP og MSI har også Zotac vist frem en PC-løsning for VR, i form av en ryggsekk tilpasset en Zotac Zbox mini-PC.

Tek.no har to journalister på plass på Computex i Taipei neste uke, og vi tipper vi kommer til å få se både ryggsekk-PC-er og mye annet spennende i løpet av uken.

Få med deg testen av VR-brillene HTC Vive »

annonse