Walkman får stereohøyttalere

S540-serien er første Walkman-modell med innebygde stereo-høyttalere. Tross innebygde høyttalere er ikke spilleren mer enn 10,2 mm tykk og veier 68 gram.

Skjermen er på 2,4 tommer og har en oppløsning på 240x320 (QVGA). Standard lagringskapasitet er 8 GB, men det vil også komme versjoner med 16 og 32 GB.

Av støttede lyd- og videoformater finner vi MP3, WMA, AAC, Linear PCM, AVC (H.264/AVC) og MPEG-4. MPEG-1 og WMV-filer må først konverteres dersom de skal kunne spilles av (programvare medfølger). I tillegg støttes JPEG-bilder.

En funksjon som er verdt å nevne er mulighet for opptak fra den innebygde FM-radioen. I tillegg har spilleren diktafon-funksjon.

Batterilevetiden skal ifølge Sony være på inntil 42 timer ved lydavspilling, og 6,5 timer ved videobruk. Dersom man tar i bruk høyttalerne samtidig reduseres batteritiden til henholdsvis 17 og 5 timer.

Du kan velge mellom fire farger – sort, rosa, lilla og rød. Veiledende pris er satt til 1200 kroner for 8 GB-varianten.

E440-serien

I tillegg lanserer Sony E440-serien, som kommer i kapasiteter på 4 og 8 GB. Denne spilleren har en litt mindre skjerm på 2 tommer, men samme QVGA-oppløsning som ovennevnte S540.

E440 med tilhørende høyttaler (opsjon)
(Klikk for større bilde)

Filstøtte er også den samme som på S540, men siden spilleren ikke har innebygde høyttalere blir den litt slankere og lettere. Vitale mål er 4,4 x 8,7 x 0,9 cm og en vekt på 54 gram.

Prisen starter på rundt 800 kroner og tilgjengelige farger er sort og rød.

Sony har også laget en egen høyttaler for bruk med E440. Denne selges i sett (E440K) med selve spilleren til en veiledende pris på 1300 kroner.

Les mer om de nye spillerene og se flere bilder hos Sony.

Se utvalget og finn de beste prisene på MP3-spillere i vår prisguide.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Apple Ipod Nano 5G
Les også
Nye hodetelefoner fra Sony
Les også
Viktig Walkman-nyhet fra Sony
Les også
– Walkman med trykkskjerm på vei
Les også
Sony forbereder seg på krisetider
Les også
Kopisperre ødelegger DVD-en
annonse