Til hovedinnhold

Kopisperre ødelegger DVD-en

Ifølge flere diskusjonsforum og blogger, blant annet sonystrikesagain.wordpress.com, skal Sonys nye kopibeskyttelse gjøre det umulig å spille av filmen på discen, selv om de er kjøpt på lovlig vis. Problemene skal være på selskapets egne spillere, men også på enkelte andre merker. Det er Sonys kopibeskyttelse ARccOS som gjør at flere spillere nekter å spille av filmene.

Stortitler kan ikke sees

Filmer som har blitt sluppet med denne kopibeskyttelsen er blant andre "Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest", "Lucky Number Slevin", "Stranger Than Fiction" og "Casino Royale".

Sony tar ikke selvkritikk, mens innrømmer at problemet skyldes den nye kopibeskyttelsen, og forteller at selskapet skal komme med en firmwareoppdatering som skal fikse problemet. Når dette kommer vet ikke selskapet selv, skriver The Inquirer.

Oppdatering: Sony sier de har fikset problemet

Sony sier ifølge Videobusiness.com at de har fikset problemet med DVDene, og at feilen var ved en oppdatering av kopibeskyttelsen. Sperren blir oppdatert løpende, og etter en oppdatering ble det problemer på enkelte spillere. Dette var bare en lite promille av de DVDene som ble sendt ut som hadde dette problemet, og det har ikke vært flere problemer etter kopibeskyttelsen ble oppdatert igjen, sier Sony i en uttalelse.

annonse