Til hovedinnhold

Android størst til sommeren?

Rapporter fra salgstall fra tredje kvartal i år viser at operativsystemet Android nå er Asias mest populære mobilplattform. Dette melder GfK Asia som driver med markedsundersøkelser i Asia. Nokias Symbian-system har i lang tid dominert mobilverdenen, men nå ser det ut til at det snart må gi fra seg tronen til Googles hurtigvoksende operativsystem.

Salget av smarttelefoner i Asia har vokst med nesten 300 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, noe som har gjort at Android, som satser hardt på dette segmentet, har vokst noe enormt. Det er ikke bare Android som er på full fart oppover om dagen. Apples IOS gjør det også svært godt om dagen, og har sammen med Android tjent godt på Symbians nedgang i det asiatiske markedet.

Det ikke bare i Asia det er endringer i mobilmarkedet om dagen. Selskapet QAim Oy, som driver med forskning og markedsundersøkelser innenfor mobiltelefoni, har sett en markant økning i Android-brukere på det nordiske markedet det siste året. De har studert endringene i antall brukere av ulike operativsystemer, og de tror at i løp av august 2011 vil Android være det mest brukte operativsystemet i Norden.

For tiden er fortsatt Symbian og IOS større her i Norden, men det er ingen av de som er i nærheten av å ha den samme økningen som det Android har. Hvis den samme utviklingen fortsetter, vil Android gå forbi IOS i mai neste år, og innta toppen av det nordiske markedet i løp av august 2011.

Les også: Haugevis av apps i Android Market
Les også: – Android er svært lønnsomt
Les også: Android og Iphone gruser Symbian

Kilde: (cellular-news, 2)

annonse