Tek.no

Nyhet

ZTE med ny Android-surfer

29 Okt 2010 13:26

Det Kinesiske selskapet ZTE har nå lansert et nettbrett som skal ta opp kampen med blant annet Ipad, Samsung, Huawei. Enheten skal stille med en skjerm på syv tommer, og kommer med Android 2.1 operativsystem. Høyhastighets 3G-teknologi følger også med, så brukeren skal få mest mulig ut av internettopplevelsen.

Skjermen er av type LCD og har en oppløsning på 800 x 600 piksler. Når det gjelder minne- og lagringsfronten har nettbrettet henholdsvis 512 MB RAM og 512 MB ROM, noe som hjelper enheten med å utføre oppgaver raskt og effektivt. Matchvekten er på 403 gram, noe tyngre en Samsungs Galaxy Tab, og betraktelig lettere enn en Ipad. Den har også støtte for minnekort av typen SD, opptil 32 GB.

Navigasjon er også på plass, sammen med blant annet Bluetooth og Wi-Fi. Nettbrettet har også en 3,5 millimeter lydutgang, så man kan koble til vanlige øretelefoner. Kameraet er på 3 megapiksler, og nettbrettet har også en G-sensor, som enkelt sagt gjør at enheten vet hvilken vei den blir holdt. Dette gjør at man for eksempel kan bruke enheten som et ratt i et bilspill, eller surfe på nettet med enheten i både liggende og oppreist posisjon.

ZTE lager telekommunikasjonsløsninger over hele verden. I Norge er de nok mest kjent for sine USB-modemer til mobilt bredbånd, noe Huawei også er kjent for. ZTE står også for produksjon av mobiltelefoner, og ikke minst basestasjoner for internett og mobilnettverk verden over og leverer tjenester i 140 land.

Les også: Vi tester Huawei S7.
Les også: Vi tester Multicom Mpad Z1.

Kilde: (pressemelding)

Les også
Huawei Ideos S7
Les også
Nettbrett vises fram med Honeycomb
Les også
Britisk salgsbrems for Folio 100
Les også
10,1 tommers Galaxy Tab?
Les også
Samsung Galaxy Tab
Les også
Super-AMOLED til nettbrett
Les også
Haugevis av apps i Android Market
Les også
Google har fått en diger kakemann
Les også
Android 2.2 ikke bra nok for LG
Les også
Neste Ipad kan komme i juni
Les også
Multicom Mpad Z1
Les også
Her er LG Optimus Pad
Les også
Huawei S7
annonse