Til hovedinnhold

Razer hopper på smartarmbånd-bølgen

Smelter sammen klokke og treningsarmbånd i ett.

Razer

Vi har tidligere omtalt 2013 som året for smartklokker, men det kan se ut som 2014 blir året det virkelig vil ta av.

Les mer på Mobilen.no: Ha-på-dingser årets store teknotrend på CES

Årets CES-messe ser ut til å være overfylt av både smartklokker og smartarmbånd, og blant de mange modellene er Razers nye dings én av de mer spennende.

Ikke bare for spillere

Razer driver vanligvis med spilltilbehør, men med armbåndet Razer Nabu prøver de angivelig å sikte seg inn på et langt bredere publikum. Nabu ser ved første øyekast ut som et ganske anonymt gummiarmbånd, men ser man nærmere etter har den lille dingsen to OLED-skjermer. Én bitteliten skjerm på oversiden for ikoner og varslinger, og en litt større skjerm som er ment for undersiden av håndleddet ditt, for mer sensitiv informasjon.

Foto: Razer

Armbåndet skal naturligvis kobles opp til telefonen din, som vil fungere som et slags kontrollsenter. Får du en melding vil det dukke opp et lite ikon på den lille skjermen på framsiden, og du kan lese meldingen hvis du snur armen rundt.

Kommer snart

Razer har gjort alt av programvare åpen for alle å fikle og leke med, og armbåndet inneholder en rekke sensorer de håper utviklere vil kunne dra nytte av. Armbåndet vil ha en verdenslansering i slutten av første kvartal, men vil i første hånd bare være tilgjengelig for utviklere til en spesialpris på 49 dollar, omtrent 300 kroner.

Sjekk skrytevideoen til Razer under, for en demonstrasjon av hvordan armbåndet vil kunne fungere:

Les også vår test av smartarmbånd:
Vi kårer det beste treningsarmbåndet »

Kilde: (Pressemelding)

Her finner du alle sakene fra CES 2014-messen i Las Vegas »

annonse