Til hovedinnhold
ArtikkelThalmic Myo

Dette armbåndet lytter til musklene dine

Lar deg kontrollere mobilen og dingsene dine trådløst.

Thalmic Labs

Nye måter å styre elektronikken på er i vinden for tiden. Det skjer mye spennende både med kamerateknologi og registrering av kroppens elektriske impulser. Myo er et armbånd som registrerer de elektriske impulsene i hånden og armen din.

Det er Thalmic Labs som lager produktet, og Myo skal kunne kobles til en jungel av dingser. Ved siden av å styre mobiltelefonen eller PC-en din kan armbåndet også styre avanserte leketøy. Både kvadrokopteret Parrot AR Drone og den fjernstyrte ballen Sphero brukes som eksempler på selskapets nettsider.

Bevegelser og elektriske signaler

Myo registrerer bevegelsene du gjør, og kan ha forhåndslagrede funksjoner knyttet til håndsignaler – slik at du for eksempel kan stoppe musikken som spilles av bare ved å knytte neven.

Holder det ikke med én arm lover produsenten at det også vil bli støtte for å bruke to armbånd samtidig.

Ved siden av å måle de elektriske signalene som går til musklene dine, har Myo innebygget bevegelsessensor, slik at armbåndet også kan respondere når du peker rundt deg.

Støtter mange plattformer

Inni armbåndet skjuler det seg en ARM-prosessor og tilkobling til Bluetooth 4.0. Fra start har armbåndet støtte for vanlige funksjoner i Windows og Mac OSX, men Thalmic har også laget utviklerverktøy for iOS og Android, slik at app-makere kan bruke signalene i spill og applikasjoner.

Et batteri hører selvsagt til. Den endelige brukstiden er ikke klar, men ifølge selskapets nettsider satser de på at du skal kunne bruke Myo flere dager i strekk før armbåndet må lades.

Kan leveres tidlig i 2014

Første runde med forhåndsbestillinger er allerede revet bort, og Thalmic selger nå armbåndene som skal leveres i andre runde – disse skal leveres tidlig i 2014. Prisen er 149 dollar, eller 900 kroner. Frakten koster bare 10 dollar, eller i overkant av 60 kroner, samme hvor du befinner deg hen. Ferdig fraktet og fortollet inn til Norge burde det altså komme på i underkant av 1300 kroner inkludert gebyrer.

Du kan lese mer om Myo, eller bestille, på getmyo.com

Gå til samlesiden for Dagens dings »

I videoen under ser du en demonstrasjon av hvordan Myo fungerer mot PC-er og leketøy.

Andre spennende dingser:

annonse