Tek.no

Nyhet

Lenovo har dratt duken av to gamingmodeller

Lyst på en liten boks eller 27-tommers alt-i-ett-PC å spille på?

Lenovo / Shutterstock
18 Aug 2016 09:11

Lenovo er ikke akkurat den første produsenten vi tenker på når noen sier «spill-PC», men det forhindrer tydeligvis ikke kineserne fra å prøve seg på det attraktive spillmarkedet. Det var på spillmessen Gamescom Lenovo i dag kunne vise fram sine to nyvinninger i glorete gamingstil: IdeaCentre Y710 Cube og IdeaCentre AIO Y910.

For å starte med alt-i-ett-modellen Y910, så snakker vi her om en stasjonær PC bygd rundt en 27-tommers skjerm med QHD-oppløsning, altså 2560 x 1440 piksler, samt 144 Hz oppdateringsfrekvens – en potent kombinasjon.

Lenovo

Det innvendige varierer etter hvor mye penger du har planer og ønske om å legge i herligheten, men startprisen på 1800 euro forteller oss at det ikke blir spesielt rimelig dersom du skulle utstyre den med den nye Nvidia GeForce GTX 1080, Intel Core i7 av siste generasjon, 32 GB RAM og en stor SSD.

Heldigvis sitter du ikke helt fast med kun det du plukker – ifølge Lenovo skal du enkelt kunne komme til «kjernekomponentene» på denne datamaskinen. Men om dette betyr kun RAM og disk, eller RAM, disk og prosessor sier pressemeldingen lite om, og ingen bilder vi har sett avslører det heller.

Spillkuben Y710

Den andre nykommeren på spillmarkedet er litt mer portabel, selv om 7,4 kilogram også er noe å dra med seg – for ikke å glemme at du muligens må ta med en skjerm uansett. Men strengt tatt er IdeaCentre Y710 Cube en relativt kompakt sak, med håndtak integrert i kabinettdesignen.

Lenovo

Også denne modellen vil være å få med forskjellige spesifikasjoner, og igjen snakker vi om «opp til» GeForce GTX 1080, Intel «Skylake» Core i7 og 32 GB minne for den som tror det er behov for det.

For Y710 ser vi at de norske prisene begynner å bli klare. Startprisen på 900 euro ser ut til å bli tilsvarende 7000 norske, og sånn sett lander vi på en litt mer edruelig pris enn for Y910. Men da må du selvfølgelig bruke TV-en eller annen ekstern skjerm.

Men når vi putter inn heftigere komponenter går da prisen opp også. Med en Core i5-6400, 16 GB RAM, GeForce GTX 1080, 256 GB SSD og 1 TB HDD snakker vi visstnok plutselig om en prislapp på rundt 17 000 kroner.

I takt med tiden er begge PC-ene stemplet som «VR-klare» og kan skryte av «Killer™ DoubleShot™ Pro Wi-Fi» trådløst nettverk. Foruten dette blir vi opplyst om at Y910 har to Harman Kardon-høyttalere innebygd, mens Y710 Cube kan leveres med trådløs mottaker for Xbox One-kontroller.

Datamaskinene skal være tilgjengelige fra gjeldende måned for IdeaCentre Y710 Cube og september måned når det gjelder IdeaCentre AIO Y910.

TEST: Lenovo Yoga Home 500
Det ser kanskje ut som et kjipt nettbrett, men på innsiden skjuler det seg en fullverdig PC >>>

(Kilde: Lenovo)

Les også
Lenovos Yoga-serie blir stadig mer forlokkende, men billig er den ikke
Les også
Dette tastaturet har ikke en eneste fysisk knapp
Les også
Lenovo skal vise frem mobiler med bøyelige skjermer
Les også
Lenovo med mobil du kan brette rundt håndleddet
Les også
Budsjettmobilen Lenovo K5 slippes i Norge
Les også
Lenovo Yoga Home 500: Det ser kanskje ut som et kjipt nettbrett, men på innsiden skjuler det seg en fullverdig PC
annonse

Les også