Tek.no

Nyhet

Budsjettmobilen Lenovo K5 slippes i Norge

Nå skal Lenovos telefoner henge ved siden av Motorola i butikken.

Lenovo, Shutterstock
24 Mai 2016 14:00

Etter en del turbulente år er Motorola endelig noenlunde fast inventar i norske butikker. Og nå følger eierselskapet på med telefoner under egen merkevare. Lenovos Vibe K5 er først ut, og er en rimelig telefon med trivelige spesifikasjoner.

Godt spesifisert til prisen

Telefonen har fem tommer stor skjerm med 1280 x 720 pikslers oppløsning, og på innsiden er det en Snapdragon 415 med åtte prosessorkjerner som driver telefonen.

Hovedkameraet tar bilder i 13 megapikslers oppløsning, mens et selfiekamera på fem megapiksler pryder forsiden av telefonen. Du har 16 gigabyte intern lagring å lagre bildene dine på. Eller, det som står igjen etter at noe har gått bort til menyer og medfølgende programvare, i hvert fall. Skulle ikke det være nok støtter telefonen også minnekort.

Dette er med andre ord ikke noen voldsom toppmodell vi får stifte bekjentskap med, men heller det som virker å være en enkel og grei variant som ikke får lommeboka di til å skrike etter nåde.

Lenovo er ikke alene om å satse på mye moro til lav pris. Les testen av Huaweis Honor 5X her »

Flere spennende modeller i Lenovos godtepose

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det begynner å bli en del å velge i i klassene mellom de absolutt rimeligste og absolutt dyreste modellene. Slik sett er det ikke sikkert Lenovo Vibe K5 er så spennende, men en bonusnyhet er at dette kan åpne for flere av produsentens modeller her på berget.

I fjor ble vi for eksempel imponert av Lenovos Vibe P1. Ser du på gigahertz, oppløsning og lagringsplass er heller ikke den særlig mer enn midt på treet. Men ser du til batteriet kan det fort hende du blir overrasket. Telefonen har nemlig heftige 5 000 mAh batteristørrelse.

Det er ikke mange telefoner i omløp med et slikt voldsomt fokus på batteritid. I hvert fall ikke som kan kjøpes i vanlige norske elektronikkforretninger.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Eldre Lenovo-modeller kommer ikke

Dessverre for oss kommer nok ikke Vibe P1 til gårds med det første.

– Dette er starten på at Lenovo-merkede telefoner blir solgt i Norge, men telefoner som selges i Asia i dag vil ikke komme. Det er kun fremtidige modeller som er aktuelle, forklarer Julia Robertson i Lenovos svenske PR-byrå.

Vi håper likevel på at litt av den kinesiske galskapen enkelte av Lenovos modeller kommer med skal finne veien hitover med tiden. Aller først er det imidlertid tid for fornuft, i form av Vibe K5.

Fornuft trenger ikke å se kjedelig ut. Sonys Xperia XA-modeller skal bli rimelige og iøynefallende. Se sniktitten på Xperia XA Ultra her »

Les også
Samsung HW-K960: Denne trådløse hjemmekinoen serverer deg Dolby Atmos
Les også
Skjermen i Sonys nye telefon går heeelt ut til kantene
Les også
Haugevis av sensorer skal gi mobilen helt nye funksjoner
Les også
Hva med en heftig telefon som varer i mer enn tre dager?
Les også
Lenovos nye bærbare PC-er skal danke ut det meste
Les også
Disse to telefonene er ekstreme på forskjellige måter
annonse