Til hovedinnhold

Dette tastaturet har ikke en eneste fysisk knapp

Lenovo finpusser nettbrett-PC-konseptet med helt flatt berøringstastatur.

Lenovo

De bærbare PC-ene som lar deg brette skjermen helt rundt slik at du kan bruke dem som nettbrett, gjerne kalt «konvertérbare» PC-er, har nå fått et nytt og interessant bidrag fra Lenovo. I forbindelse med IFA-messen har selskapet nemlig presentert sin nye «Yoga book».

Yoga Book har i likhet med andre nettbrett-PC-er altså den egenskapen at den har en berøringsskjerm som kan vippes helt rundt 360 grader slik at du kan bruke produktet som et nettbrett – men med en liten vri.

Ingen fysiske taster

På tastaturdelen av Yoga Book befinner det seg nemlig ingen fysiske taster. I stedet har Lenovo utstyrt denne delen med en helt flat berøringsflate.

Denne flaten kan altså brukes som tastatur ved å vise omrisset av tastene på flaten, eller den kan gis andre bruksområder tilsvarende dem man finner på et vanlig nettbrett. Hensikten med konseptet er ifølge Lenovo å legge til rette for høyere produktivitet for brukeren.

Ikke minst innebærer fraværet av en mekanisk tastaturdel at maskinen både har ekstra smal livvidde og lav vekt. I lukket tilstand måler den kun 9,6 millimeter, mens vekten ligger på 690 gram, noe som ifølge Lenovo gjør den til den letteste og tynneste to-i-ett-maskinen i verden.

Når du ikke bruker tastaturet på Yoga Book kan du for eksempel bruke berøringsflaten til å ta notater.
Lenovo

Android eller Windows

Av andre tekniske spesifikasjoner har nettbrett-delen en 10,1-tommers berøringsskjerm med 1080p-oppløsning. Maskinen har en Intel Atom X5-prosessor, 4 GB minne, 64 GB lagringsplass og et batteri som skal holde til 15-timers bruk.

Ellers er det verdt å merke seg at Yoga Book kan leveres både med Android og med Windows 10 innabords. Windows-versjonen vil starte på 500 euro, mens Android-versjonen starter på 600 euro, som tilsvarer henholdsvis 4600 og 5500 kroner. Norsk pris og lansering er ikke kjent.

Mer informasjon finner du hos Lenovo.

Lenovo introduserte nylig også nye spillmaskiner:
Slik blir IdeaCentre Y710 Cube og IdeaCentre AIO Y910 »

annonse