Til hovedinnhold

Nå har Microsoft endelig sluppet Office til Android-nettbrett

Sjekk demonstrasjonsvideoene av hvordan det hele fungerer.

Microsoft

Microsofts Office-pakke, med de tre kjerneprogrammene Word, Excel og PowerPoint, har lenge vært et populært produkt blant millioner av brukere verden over, og for å nå ut til enda flere har Microsoft også lansert mobile Office-applikasjoner.

For en liten stund siden lanserte selskapet nye og optimaliserte versjoner av Office-appene til iOS. Brukere av Android-baserte nettbrett måtte imidlertid nøye seg med testversjoner av appene som kun et begrenset antall brukere fikk tilgang til, men tidligere denne måneden gjorde Microsoft testversjonene omsider tilgjengelig for alle.

Endelig ferdige

Som blant andre Engadget og Ars Technica har fått med seg har Microsoft imidlertid nå sluppet de endelige versjonene av Office-applikasjonene spesielt designet for Android-baserte nettbrett. Det betyr altså at både Word, Excel og PowerPoint nå kan lastes ned fra Google Play i ferdige utgaver.

Applikasjonene gir deg tilgang til alle kjernefunksjonene til de tre programmene gitt at du har en Microsoft-konto, men akkurat som med iOS-versjonene av appene vil en del øvrige funksjoner kreve et Office 365-abonnement. Hvilke ekstra funksjoner du får tilgang til med et slikt abonnement finner du på Microsofts Office-side.

Ellers er det verdt å merke seg at systemkravene er Android-nettbrett med skjermstørrelse på 7 tommer eller mer, ARM-basert prosessor, minimum 1 GB minne og 4.4 KitKat-versjonen av Android. Ifølge Ars Technica skal appene også fungere helt fint på den nyeste Lollipop-versjonen av Android, men at de muligens ikke er fullstendig optimalisert for denne versjonen ennå.

Krever Office 365-abonnement for store nettbrett

Et annet punkt som er viktig å få med seg er at nettbrett som har en skjermstørrelse på mer enn 10,1 tommer krever et Office 365-abonnement for oppretting og redigering av dokumenter. Nettbrett over denne størrelsen er relativt sjeldne, men et eksempel er den nye Galaxy Tab Pro-modellen til Samsung, som har en skjermstørrelse på 12,2 tommer.

I forbindelse med dem offisielle lanseringen av Office-appene for Android-nettbrett har Microsoft for øvrig sluppet et knippe videoer som gir deg en introduksjon til hvordan appene fungerer. Videoene kan du se under.

Andre Microsoft-produkter er nå blitt kuttet ut: Selskapet tar nå livet av det forvirrende operativsystemet Windows RT »

annonse