Til hovedinnhold

Nå kan alle prøve ut Microsofts kontorpakke på Android-nettbrett

Microsoft Office har nådd den siste mobile plattformen – åpner testingen for alle.

Microsoft

Microsoft har gjort stor suksess med sin kontorrettede programpakke Office, med de tre kjerneprogrammene Word, Excel og PowerPoint. De senere årene har selskapet derfor også lansert egne mobilapplikasjon-utgaver av programmene til både Android-telefoner og iOS-plattformen, men én plattform som lenge manglet en skreddersydd applikasjon var Android-nettbrettene.

Som vi meldte i november skal Microsoft imidlertid endre på dette ved å lansere Word-, Excel- og PowerPoint-applikasjoner spesifikt designet og optimalisert for Android-baserte nettbrett. Disse versjonene skulle imidlertid først lanseres i prøveversjoner som kun ble tilgjengelig for et begrenset antall personer som først meldte sin interesse.

Word for Android-nettbrett. Foto: Microsoft

Nå tilgjengelig for alle

På den offisielle Office-bloggen kan Microsoft imidlertid nå melde at prøveversjonen av Office for Android-nettbrett omsider er tilgjengelig for alle. Det betyr at du altså ikke trenger å registrere deg, men kan derimot bare klikke deg inn på Google Play og fritt laste ned prøveversjonene av både Word, Excel og PowerPoint.

Årsaken til at Microsoft velger å utvide tilgangen til prøveversjonene er ifølge selskapet at de ønsker enda flere tilbakemeldinger fra brukere som de kan bruke i det videre arbeidet. Dette for å sikre at applikasjonene fungerer optimalt på så mange ulike Android-nettbrett som mulig før den offisielle versjonen slippes.

Microsoft har allerede utvidet tilgangen én gang siden november ved å gjøre applikasjonene tilgjengelige via en egen Google Plus-gruppe. Ifølge Microsoft skal responsen så langt ha vært svært positiv, og de siste par månedene skal selskapet har mottatt forespørsler fra folk i hele verden som ønsker tilgang til kontorpakken på nettbrettet sitt.

Fungerer ikke på Samsung Galaxy Tab 4 7"

Applikasjonene skal være kompatible med samtlige Android-nettbrett med størrelser på mellom 7 tommer og 10,1 tommer med Android-versjon 4.4 eller nyere.

I kommentarfeltet til Microsofts blogginnlegg er det for øvrig noen brukere som klager over at applikasjonen ikke fungerer på 7-tommersversjonen av Samsung Galaxy Tab 4. Ifølge Microsoft skal dette ha sammenheng med ytelsesproblemer, men selskapet jobber visstnok med å løse problemet. Om du har lyst til å gi tilbakemeldinger til Microsoft etter å ha testet applikasjonene, kan du gjøre det via Google Plus-gruppen.

Nå har den tidligere fotokongen Kodak kastet seg ut i mobilmarkedet: Slik ser den første modellen ut »

annonse