Til hovedinnhold

2 GHz i telefonen før året er omme

Motorola-sjef Sanjay Jha snakket på en nylig konferanse i Chicago om selskapets planer for en ekstrem Android-telefon som etter alt å dømme skal lanseres i løpet av året.

Prosessoren skal kjøre en klokkehastighet på hele 2 GHz. Til tross for at det er vanskelig, for ikke å si umulig, å sammenlikne klokkehastigheter direkte på tvers av plattformer virker det å være lite tvil om at det er et råskinn Motorola såvidt letter på sløret for nå.

Solid hopp i klokkehastighet

Snapdragon er en av prosessorene vi finner i dagens heftigste mobiler, og produsenten Qualcomm annonserte nylig at en tokjernet utgave av denne på 1,2 GHz var på vei ut til mobilprodusentene. I løpet av året er det forventet enheter basert på en 1,5 GHz utgave av Snapdragon.

Dermed er iallfall gapet i klokkehastighet opp til Motorolas omtalte telefon ganske langt. Sanja Jha ønsket ikke å kommentere ytterligere detaljer om telefonen, men en annen leder i Motorola som ønsket å være anonym har avslørt noen detaljer overfor nettstedet conceivablytech.com

Nvidia-grafikk og kraftig kamera

Alt det er teknisk mulig å bygge inn i en smarttelefon i 2010 vil bli å finne i telefonen, hevder kilden. På detaljnivå dreier det seg om en Android-basert telefon med grafikk fra Nvidia, maskinvareakselerasjon av Flash 10.1 og et kamera med "mer enn 5 megapikslers oppløsning".

Telefonen skal ha utgang for HD-video og skjermen skal også være høyoppløst, uten at noe konkret er sagt om hva som ligger i dette.

Foruten å nevne Motorolas kommende mobilmonster skal Motorola-sjefen Sanjay Jha også ha sagt at dersom det var opp til ham ville mobile datamaskiner rett og slett dø ut innen få år.

Jha spår også at mange bedrifter vil gi sine ansatte smarttelefoner i stedet for bærbare PC-er innen to år.

(Kilde: conveivablytech.com)

annonse