Til hovedinnhold

Atom-prosessor for Android og Meego

Brikkegiganten Intel har lansert Atom Z6XX-serien. Brikken blir å finne i plattformen Moorestown. Plattformen skal være svært god med tanke på ytelse og strømforbruk.

Foreløpig er det ikke offentliggjort hvem som vil produsere enheter basert på plattformen, men Intel skal ha vist frem en referanseenhet med kun Intel-utstyr på innsiden. Produsenten bak referansetelefonen heter Aava Mobile.

Når maskinvaren dukker opp i salgsklare enheter blir det sannsynligvis enten med Android eller Meego. Meego er resultatet av sammenslåingen mellom Moblin og Maemo - operativsystemer som ble utviklet av henholdsvis Intel og Nokia.

Enheter basert på plattformen skal kunne ha inntil 10 dagers hviletid. Dette oppnås ved at denne nye generasjonen Atom-brikker har halvert strømforbruk sammenliknet med de gamle Menlow-brikkene man fant i større nettbrett og liknende.

Under Intels demonstrasjon viste de blant annet frem treveis videokonferanse, Quake 3 og avspilling av videomateriale i full HD.

Klokkehastigheten på mobilversjonen av brikken vil ligge på 1,5 GHz. I tillegg vil det dukke opp en litt annerledes versjon av brikken rettet mot nettbrett.

(Kilde: techradar.com)

annonse