Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Samsung S8500 Wave

Design og menyer

Å dra fingeren mot venstre i kontaktlisten sender en melding. Trekker man fingeren mot høyre ringer man.

Samsungs seneste nyhet heter Samsung S8500 Wave. Den siste tiden har mobilverdenen i stor grad vært preget av større eller mindre oppgraderinger fra en modell til den neste. Samsung Wave er ikke slik.

Wave er i stor grad ny fra innerst til ytterst, med både nytt operativystem, en hel haug ny teknologi og ny programvare.

Forholdsvis store forventninger har knyttet seg til denne telefonen, helt siden Samsung lanserte Bada i desember i fjor og spesielt siden Wave ble lansert på en relativt voldsom måte i Barcelona i februar.

Menyene

Det mest kjente på denne telefonen vil muligens være menyene. Selv om telefonen kjører Linux-baserte Bada i bunnen, er det Samsungs Touch Wiz-grensesnitt som brukes også her.

Dette er Touch Wiz 3.0, altså nyeste utgave av grensesnittet. I siste versjon har det blitt en smule smartere, og en av nyhetene er at man kan vippe telefonen over på siden for å velge antall hjemmeskjermer. Telefonen har i utgangspunktet tre, men du kan ha inntil ti hjemmeskjermer om du vil.

Til å fylle hjemmeskjermene bruker man småprogrammer som kalles widgets. Telefonen kommer med et sett slike småprogrammer i utgangspunktet, og flere kan lastes ned om funksjonalitet mangler. En typisk slager vi kjenner fra andre plattformer er nok widgeten som viser deg de siste Facebook- og Twitter-hendelsene.

Måten man får tilgang på oppsett av hjemmeskjermene er litt annerledes i siste utgave av Touch Wiz enn tidligere. I stedet for å ha småprogrammene lagret i en slags skuff langs siden av skjermen - en skuff det til dels har vært lett å komme borti, har man nå en liten knapp i øverste venstre hjørne av skjermen som gir tilgang på innstillingene.

En slik knapp fins også i selve applikasjonsmenyen, der man etter behov kan sette opp hvor mange skjermer man ønsker. Man kan også fritt stokke om på applikasjonsikonene i menyen mellom disse skjermene.

Menyene er i det hele tatt svært så fingervennlige og intuitive. De flyter raskt og kun forholdsvis sjelden ser vi at det rykker litt, men man må aldri vente på telefonen. Brukeropplevelsen virker å være nært beslektet med Iphone 3GS og de aller raskeste Android-telefonene.

Kontaktlisten

Kontaktlisten har Samsung gjort vesentlige endringer på. Starter du fra bånn kan du hente inn hele kontaktnettet ditt fra Facebook, Twitter eller Exchange-konto.

Hva slags informasjon som kommer inn i kontaktlisten er selvsagt avhengig av hva som er tilgjengelig på de forskjellige tjenestene. Med andre ord er det ikke sikkert at du vil finne telefonnummer tilknyttet en Facebook-kontakt som ikke selv har lagt telefonnummer til i profilen sin.

Dersom man allerede har en fyldig kontaktliste man tar med seg, via PC-synkronisering eller SIM-kort kan telefonen lete opp navn som stemmer overens i de sosiale tjenestene, slik at informasjonen blir koblet sammen.

Dermed får plutselig kontakter bilde og e-postadresse uten at man behøver å gjøre så mye. Det kan likevel hende at du bør rydde litt i kontaktlisten etter synkronisering, eller foreta en utvelgelse på forhånd fremfor å la telefonen synkronisere hele listen.

Design

Mesteparten av telefonen er i metall. Det vi finner av plast finner vi i hovedsak som en blank avslutning i topp og bunn på telefonen. Forøvrig er vi litt usikre på hva slags materiale knappene på telefonen er utført i.

I det hele tatt virker telefonen svært solid sammensatt. Noe knirk å sette fingeren på finner vi ikke. Knappene gir fra seg ganske tydelige klikkelyder, uten at det blir så høyt at det virker sjenerende eller høres ut som noe svakhetstegn konstruksjonsmessig.

Telefonen er relativt tynn, har glass over skjermen med svart ramme rundt. Den har kromdetaljer på knappene, og den nevnte sorte avslutningen øverst og nederst.

Utforming er og blir en smakssak, men dette er en telefon som tar seg langt bedre ut i levende live enn på bilder. Den ser relativt traust ut på bildene, men både skjerm, farger og materialvalg gjør at mobilen faller i smak i redaksjonen.

Skjermen er også svært motstandsdyktig mot riper, og vi har gått til angrep på telefonen med både binderser og andre mer eller mindre skarpe verktøy uten å klare å sette riper i den.

I esken

  • Samsung Wave
  • Batteri (1500mAh)
  • Lader
  • Håndfrisett
  • Datakabel
  • Bruksanvisninger