Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Samsung S8500 Wave

Design og menyer

Å dra fingeren mot venstre i kontaktlisten sender en melding. Trekker man fingeren mot høyre ringer man.

Samsungs seneste nyhet heter Samsung S8500 Wave. Den siste tiden har mobilverdenen i stor grad vært preget av større eller mindre oppgraderinger fra en modell til den neste. Samsung Wave er ikke slik.

Wave er i stor grad ny fra innerst til ytterst, med både nytt operativystem, en hel haug ny teknologi og ny programvare.

Forholdsvis store forventninger har knyttet seg til denne telefonen, helt siden Samsung lanserte Bada i desember i fjor og spesielt siden Wave ble lansert på en relativt voldsom måte i Barcelona i februar.

Menyene

Det mest kjente på denne telefonen vil muligens være menyene. Selv om telefonen kjører Linux-baserte Bada i bunnen, er det Samsungs Touch Wiz-grensesnitt som brukes også her.

Dette er Touch Wiz 3.0, altså nyeste utgave av grensesnittet. I siste versjon har det blitt en smule smartere, og en av nyhetene er at man kan vippe telefonen over på siden for å velge antall hjemmeskjermer. Telefonen har i utgangspunktet tre, men du kan ha inntil ti hjemmeskjermer om du vil.

Til å fylle hjemmeskjermene bruker man småprogrammer som kalles widgets. Telefonen kommer med et sett slike småprogrammer i utgangspunktet, og flere kan lastes ned om funksjonalitet mangler. En typisk slager vi kjenner fra andre plattformer er nok widgeten som viser deg de siste Facebook- og Twitter-hendelsene.

Måten man får tilgang på oppsett av hjemmeskjermene er litt annerledes i siste utgave av Touch Wiz enn tidligere. I stedet for å ha småprogrammene lagret i en slags skuff langs siden av skjermen - en skuff det til dels har vært lett å komme borti, har man nå en liten knapp i øverste venstre hjørne av skjermen som gir tilgang på innstillingene.

En slik knapp fins også i selve applikasjonsmenyen, der man etter behov kan sette opp hvor mange skjermer man ønsker. Man kan også fritt stokke om på applikasjonsikonene i menyen mellom disse skjermene.

Menyene er i det hele tatt svært så fingervennlige og intuitive. De flyter raskt og kun forholdsvis sjelden ser vi at det rykker litt, men man må aldri vente på telefonen. Brukeropplevelsen virker å være nært beslektet med Iphone 3GS og de aller raskeste Android-telefonene.

Kontaktlisten

Kontaktlisten har Samsung gjort vesentlige endringer på. Starter du fra bånn kan du hente inn hele kontaktnettet ditt fra Facebook, Twitter eller Exchange-konto.

Hva slags informasjon som kommer inn i kontaktlisten er selvsagt avhengig av hva som er tilgjengelig på de forskjellige tjenestene. Med andre ord er det ikke sikkert at du vil finne telefonnummer tilknyttet en Facebook-kontakt som ikke selv har lagt telefonnummer til i profilen sin.

Dersom man allerede har en fyldig kontaktliste man tar med seg, via PC-synkronisering eller SIM-kort kan telefonen lete opp navn som stemmer overens i de sosiale tjenestene, slik at informasjonen blir koblet sammen.

Dermed får plutselig kontakter bilde og e-postadresse uten at man behøver å gjøre så mye. Det kan likevel hende at du bør rydde litt i kontaktlisten etter synkronisering, eller foreta en utvelgelse på forhånd fremfor å la telefonen synkronisere hele listen.

Design

Mesteparten av telefonen er i metall. Det vi finner av plast finner vi i hovedsak som en blank avslutning i topp og bunn på telefonen. Forøvrig er vi litt usikre på hva slags materiale knappene på telefonen er utført i.

I det hele tatt virker telefonen svært solid sammensatt. Noe knirk å sette fingeren på finner vi ikke. Knappene gir fra seg ganske tydelige klikkelyder, uten at det blir så høyt at det virker sjenerende eller høres ut som noe svakhetstegn konstruksjonsmessig.

Telefonen er relativt tynn, har glass over skjermen med svart ramme rundt. Den har kromdetaljer på knappene, og den nevnte sorte avslutningen øverst og nederst.

Utforming er og blir en smakssak, men dette er en telefon som tar seg langt bedre ut i levende live enn på bilder. Den ser relativt traust ut på bildene, men både skjerm, farger og materialvalg gjør at mobilen faller i smak i redaksjonen.

Skjermen er også svært motstandsdyktig mot riper, og vi har gått til angrep på telefonen med både binderser og andre mer eller mindre skarpe verktøy uten å klare å sette riper i den.

I esken

  • Samsung Wave
  • Batteri (1500mAh)
  • Lader
  • Håndfrisett
  • Datakabel
  • Bruksanvisninger

Teknologi og funksjoner

Slik ser en oppføring i kontaktlisten ut.
Kontakten er hentet fra Facebook, og man kan lett bla gjennom fotoalbum direkte i kontaktlisten.

Samsung har ikke spart nevneverdig på kruttet med Wave. Her finner man alt det man forventer å finne i en heftig trykkskjermtelefon i dag.

Trådløst nett og super-3G med hurtig opplasting finner vi på tilkoblingssiden. I tillegg finner vi Bluetooth 3.0 for trådløs lokal tilkobling, i tillegg til Micro-USB-kontakten.

GPS-mottaker med navigasjonsprogramvaren Route 66 fins også, men mottakeren kan også snakke med Google Maps i telefonens nettleser.

Lynrask trådløs tilkobling

Bluetooth 3.0 skal være svært mye raskere enn forrige utgave. Hele 24 Mbit per sekund skal man være i stand til å oppnå med teknologien, som riktignok baserer seg på en kombinasjon av tradisjonell, strømsnill Bluetooth-teknologi og trådløst nettverk, kjent som 802.11.

Vi har foreløpig ikke vært i stand til å skaffe fatt i annet utstyr som baserer seg på protokollen. Vi fikk en demonstrasjon av filoverføring mellom to telefoner, og 25 megabyte gikk forholdsvis fort å overføre.

Likevel har vi ingen statiske målinger på dette som kan bekrefte eller avkrefte påstandene om superraske hastigheter med Bluetooth 3.0.

En ruter i lomma

På den trådløse siden har også Samsung Wave mulighet til å opptre som en trådløs lommeruter, slik blant annet HTC HD2 også har. Oppsettet er enkelt og greit, og det hele fungerer godt. Vi testet den med fire samtidige enheter tilkoblet og fikk greie hastigheter ut av den.

Dermed kan Samsung Wave erstatte lommeruterløsningene som i dag er på vei inn i markedet. Det man dog bør være klar over er at batteriet ryker svært fort ved tung bruk av denne tjenesten, og man bør ha en dataplan som gjør det mulig å laste ned store mengder data uten at man merker det på telefonregningen.

Den vanlige Micro-USB-kontakten er på plass også her. På Wave har dog Samsung plassert kontakten under et lokk, slik at støv og lommerusk ikke legger seg i kontakten like lett.

Nettleseren

Nettleseren er basert på det åpne prosjektet Webkit. Den er svært rask og ganske brukervennlig. På grunn av den høyoppløste skjermen kan de fleste nettsider ses i full bredde på skjermen når telefonen holdes i landskapsmodus.

Flertrykkstøtte er på plass, slik at man forstørre innholdet både ved å bruke to fingre, eller å dobbelttrykke på skjermen.

Støtte for fanebasert nettsurfing er selvsagt også på plass, og navigering mellom de ulike fanene - eller vinduene, som Samsung har kalt dem, er raskt og enkelt. Vinduene fordeles ut over skjermen med forhåndsvisning slik at man kan gå direkte til vinduet man ønsker.

Nettleseren støtter også Flash, men i vår versjon av programvaren måtte Flash-støtten skrus på i nettleserens innstillinger. Vær også obs på at et av alternativene blokkerer bort reklame.

Vi opplevde derfor ikke noen stor forskjell på nettsider som ikke er Flash-baserte før vi også skrudde av reklameblokkeringen. Spesielt når telefonen ikke har tilgang på høyhastighets internett er dette en praktisk løsning, ettersom Flash-basert reklame ofte tar opp mye plass og tar lang tid å laste ned.

God e-poststøtte

I Wave finner vi støtte for Exchange tett integrert i systemet. Telefonen kan også hente inn kontakter fra Exchange-serveren, på samme måte som den kan synkronisere mot Facebook.

Når alt er satt opp fungerer det utmerket, med valgfri oppdateringsfrekvens og visning av HTML-formatert e-post.

For mindre avanserte brukere ligger det veivisere for vanlige e-posttilbydere i telefonen rett ut av esken. Her finner vi blant annet Microsofts Live/Hotmail-tjeneste og Googles Gmail. Man trenger stort sett ikke mer enn brukernavn og passord for å aktivere disse - men i motsetning til hva vi er vant til med slike veivisere får vi også se resten av detaljene som telefonen fyller ut selv for disse tjenestene.

Kontor

Telefonen har støtte for visning av Office-dokumenter i applikasjonen Picsel File Viewer. Visningen er kjapp og oversiktlig. Flertrykkstøtten er på plass også her, slik at man kan enkelt zoome og navigere i innholdet.

Som navnet antyder har man likevel ikke muligheten til å gjøre noe mer enn å se på innholdet i disse dokumentene. Noen kontorapplikasjon med støtte for redigering av dokumentene har telefonen ikke.

Foreløpig er det tidlige dager for Samsung Apps. Kun noen dager etter at den åpnet kan applikasjonsbutikken skilte med omkring 100 applikasjoner, men ingen av disse er fullblods kontorapplikasjoner. Dermed er altså ikke Wave telefonen for den som ønsker å redigere større dokumenter.

Social Hub viser alle måtene man kan utveksle meldinger med telefonen. Slik ser det ut før vi har lagt til Exchange-konto og alternativ jobb-mail.

Sosialt nav

Telefonen har svært tett integrasjon av sosiale tjenester og e-post. For å samle alt dette har Samsung laget Social Hub. Her får man en oversikt over de ulike måtene man kan sende meldinger med telefonen.

Facebook og Twitter ligger i oversikten. Det gjør også alle e-postkontoene man har, samt mulighet til å sende vanlige tekstmeldinger.

Dette er en applikasjon som blir stadig mer nyttig jo fler kontoer man har tilknyttet telefonen, og med fire e-postkontoer i tillegg til Facebook og Twitter opplever vi helt klart at denne applikasjonen forenkler tilgang på og bruk av disse.

Samsung Apps

Samsungs målsetning med Bada er å utvikle et såkalt applikasjonssentrisk operativsystem. Selv om også tidligere smarttelefonsystemer som Symbian eller Windows Mobile fint har kunnet kjøre applikasjoner, har det ikke alltid vært like lett å få fatt i programvare til disse plattformene.

Overgangen til applikasjonssentriske operativsystemer er dermed i stor grad basert på at man fremfor å se etter funksjoner i selve systemet, ser etter muligheter til å bygge ut systemet med tilleggsfunksjonalitet.

Det er to plattformer som leder veien på dette i dag, og det er Iphone OS og Android, som begge har enorme applikasjonsarkiv.

Micro-USB-kontakten sitter under skuffen til venstre i bildet.

Et naturlig hinder for en helt ny plattform er dermed tilfanget av ulike applikasjoner. I forbindelse med Bada-lanseringen i fjor gjorde Samsung det klart at de ville satse tungt på å få til et godt utvalg applikasjoner og at denne utviklingen skulle gå raskt.

Det er foreløpig den internasjonale applikasjonsbutikken som er åpnet i Norge, og i likhet med Googles Android Market er det kun gratisapplikasjoner norske brukere har tilgang på.

En egen norsk versjon av Samsung Apps skal opp i løpet av året. Her vil man finne lokale applikasjoner og småprogrammer. Enn så lenge er det langt å gå for Samsung når det gjelder akkurat dette.

Det er foreløpig tungt fokus på lett underholdning i Samsung Apps, og kvaliteten kan sies å være sprikende. Utvalget er heller ikke det største, med i underkant av 100 applikasjoner tilgjengelig i skrivende stund, men det dukker opp nye applikasjoner i listen for hver dag som går.

Ifølge Samsungs Stig-Ove Langø planlegges det en åpning av norsk Samsung Apps i løpet av fjerde kvartal i år. Målsetningen er da at det skal være fler enn 1000 applikasjoner i butikken, og da vil man også åpne for kjøpeapplikasjoner.

For en applikasjonssentrisk plattform er applikasjoner et kritisk punkt, og dette er nok foreløpig telefonens største akilleshæl.

Samsungs nye PC-programvare, Kies. Her er det også full integrasjon mot Explorer i Windows, slik at man ikke behøver å starte programvaren for å kontrollere mobilen.

Kies

Der vi tidligere har slitt litt med å få Samsungs programvare til å fungere etter planen er den nye programvaren Kies et forfriskende pust.

Installasjonsprosessen er kjapp og smertefri, og programvaren er oversiktlig og fin. Noen vil muligens hevde at den har litt i overkant mange visuelle effekter og animasjoner. Dette går likevel ikke i veien for brukeropplevelsen, ettersom forsinkelser svært sjelden oppstår.

Samsungs PC-programvare fungerer alt i alt svært godt.

Batteritid

Vi opplevde å måtte lade telefonen annenhver dag ved relativt tungt bruk. Dermed legger telefonen seg på linje med mange andre kraftige trykkskjermtelefoner.

Telefonen oppleves som noen nødvendige hakk hvassere enn nylig testede HTC Legend, og omtrent på linje med Iphone 3GS hva hviletid ved tung bruk angår. Testen blir oppdatert med taletidsgraf i løpet av de nærmeste dagene.

Multimedia

Volumtaster på telefonens venstre side.
Kameraet tar bilder med oppløsning på 5 megapiksler. Ved siden av er et LED-lys som hjelper til når det er mørkt.
Film tar seg usedvanlig godt ut på den fabelaktige skjermen. Her et skjermskudd fra Big Buck Bunny.

Super-AMOLED-skjermen i Samsung Wave antyder at dette er en telefon med gode multimedieegenskaper. Divx HD-merkingen på esken gjør lite for å senke forventningene til denne telefonen.

Øverst på telefonen finner vi en vanlig minijack-tilkobling som går i flyt med telefonen. Dermed er det ikke noe problem om man ønsker å koble til hodetelefoner med mye plast rundt pluggen.

God på musikk

Overføring av musikk går kjapt og enkelt, og telefonen bruker ikke allverdens tid på å oppdage musikkspor, selv om ikke alle vises umiddelbart etter overføring.

Hodetelefonene som følger med Wave har gummipropper som gjør at de tetter godt i øregangen. Dette betyr at lite støy lekker inn utenfra, og man plager også sine omgivelser betydelig mindre ved at lite lyd lekker ut.

Pluggene bærer litt preg av å primært skulle formidle tale, og det kan virke som om mellomtonen blir kunstig fremhevet. Telefonen har dog mange valg i forhold til lydforbedring og effekter.

En slags lydutjevner finner vi også, men vi kan ikke sette egendefinert innstilling for den. Åtte innstillinger holder dog til at vi enkelt får stilt skikk på de medfølgende hodetelefonene, som det faktisk er påfallende mye futt i.

Også med store hodetelefoner gjør Wave en hederlig innsats, men ikke forvent at ørene flagrer med de største klokkene. Så lenge lyden holdes på moderat nivå er det likevel svært pen lyd som kommer ut av telefonen. Bass og diskant er ryddig og behagelig presentert, om enn ikke med det bredeste stereoperspektivet vi har hørt.

Skal vi trekke for noe måtte det være at minnekort ikke følger med. Her er det dog forholdsvis mye brukerplass tilgjengelig, så man klarer seg en stund med nærmere 400 megabyte til musikk og bilder.

Fantastisk videovisning

Vi har allerede nevnt Divx HD-logoen på utsiden av esken. I tillegg til å spille av HD-kodet Divx-video skal også telefonen være i stand til å ta opp video i 720p-kvalitet.

Som vanlig begynte vi forsiktig da vi skulle overføre video til telefonen. Vi startet med MPEG4-kodet materiale i lav oppløsning, bare for å sjekke hvor kranglete telefonen var på filtyper.

Det er ofte nettopp på filtyper og oppløsning at vi merker at formatstøtten er mangelfull på telefoner. Svært ofte støttes en mengde ulike kodeker, men kun med gitte filetternavn, og kun med et fastsatt utvalg oppløsninger.

Samsung Wave byr overhodet ikke på noe trøbbel i denne sammenheng, og sluker mpeg4 enkelt. Vi overfører en mengde musikkvideoer i Divx-format til telefonen for å sette den ytterligere på prøve. Også dette tas unna med enkelhet.

Etter å ha prakket på telefonen et knippe videoer i 720p oppløsning med høy datafrekvens (bitrate) regner vi egentlig med at det er slutt på velvilligheten. Det eneste telefonen gir fra seg av klager er at spoling nå er deaktivert. Avspillingen fungerer dog fortsatt helt greit.

Ikke bare fungerer avspillingen slik den skal, men høyoppløst video tar seg eksepsjonelt godt ut på den lille skjermen. Oppløsningen på skjermen er bare såvidt over vanlig standardoppløst TV-materiale i bredden, og faktisk lavere i høyden. Likevel kan det virke som om høyoppløst materiale rett og slett tar seg enda bedre ut.

Skjermen er liten i forhold til mange av dagens toppmodeller med 3,7 eller 4 tommer store skjermer, men dette er de beste 3,3 tommene vi har sett på noen telefon. Til tross for at vi har sett Big Buck Bunny til det kjedsommelige under test av mange telefoner, ble filmen gående fra begynnelse til slutt ved flere anledninger.

Høyoppløst videoopptak

På videoopptak er ikke telefonen like eksepsjonell. Den gir gode bilder, men som forventet er det forholdsvis mye støy å spore i filmene vi får ut av telefonen.

På høylys dag blir dog videoen helt brukbar og Wave egner seg absolutt til å ta vare på ferieminner der kameraet har blitt glemt hjemme.

Videoopptaket skjer ved 30 bilder per sekund, så vi kan ikke spore hakking eller ujevnheter i bildet. Alt i alt gjør den det bedre enn de fleste telefoner uten høyoppløst videoopptak - men omtrent på linje med de andre telefonene som skryter av 720P oppløsning.

Foto

Telefonen tar bilder i en oppløsning på 5 megapiksler. Vi finner autofokus og vi får også hjelp av et LED-lys som aktiveres dersom telefonen synes omgivelsene er for mørke.

Av funksjoner i programvaren har Wave fingerfokus, og den har svært mange motivinnstillinger. Her kan man også legge til effekter, eksempelvis årgangsfoto som fungerer omtrent som et sepia-filter i bilderedigeringsprogramvare.

Telefonen kan også holde styr på om de du tar bildene av smiler eller ei, og panoramafunksjon og bildeopptak i rask rekkefølge er blant de andre funksjonene vi kan benytte oss av.

Når det kommer til bildekvaliteten gir kameraet en detaljgjengivelse som er på det jevne, men ikke noe mer. Vi finner forholdsvis mye bildestøy i bildene og telefonen overoppskarper litt, slik at det kommer relativt synlige hvite kanter rundt kontrastlinjene i bildet.

Fargegjengivelsen er likevel grei, og til utskrifter i liten størrelse eller e-postbruk blir resultatet brukbart.

Konklusjon

Samsung Wave er den første telefonen med Samsungs nysatsning Bada, og den gjorde svært godt inntrykk da vi så den første gang ved lanseringen i Barcelona.

Nytt operativsystem

Det er ikke veldig ofte vi får klå på helt nye operativsystemer, og interessen er derfor desto større når vi får boltre oss i Bada på denne nyskapningen.

Bada med Samsungs grensesnitt Touch Wiz 3.0 føles kjent, samtidig som det gir muligheter ut over det vi er vant til fra telefoner som ikke kjører et åpent operativsystem i bunnen.

Wave brukte noe lengre tid på å nå frem til butikkene enn Samsung først annonserte, og det er tydelig at selskapet har tatt seg tid til finpussen i menyene. Her er det meste logisk opplagt, og de litt merkelige oversetterfeilene vi av og til har sett i telefoner fra den koreanske produsenten, glimrer stort sett med sitt fravær.

Navigasjonen i systemet går svært raskt, og det oppstår nærmest aldri ventetid med mindre man er inne på en del av menyen som henter informasjon fra internett. I disse menyene oppstår fra tid til annen små pauser, men disse blir sjelden så lange at vi det plager oss.

God på nett

Nettleseren er rask og god, og Flash-støtte er på plass. Reklame over til tider trege mobildatakoblinger er ikke alltid like praktisk, så Samsung har forhåndsaktivert reklameblokkering i nettleseren, og denne kverker også de største Flash-reklamene.

Fordi skjermen har såpass høy oppløsning vises de fleste nettsteder på en god måte med telefonen i landskapsmodus. Her er det ikke strengt tatt behov for de mange kompaktversjonene som ulike nettsteder tilbyr.

Svært god på multimedia

Musikk gjengis godt med Samsung Wave. Det medfølgende hodesettet imponerer, og telefonen er også i stand til å drive tyngre hodetelefoner, selv om man bør være forsiktig med volumet. Noe kjempetrykk kan ikke telefonen stille med på de største øreklokkene.

På videosiden støtter telefonen Divx i de oppløsningene du kaster etter den. I tillegg støtter den de fleste andre vanlige videoformater som telefoner støtter i dag, og den tar også Windows Media-video. Her behøver man altså ikke å ta hensyn til endeløs ventetid for videokonvertering.

Skjermen er helt fantastisk

Så godt som alle som har tatt en titt på Wave lar seg imponere av skjermen. Den er særdeles lyssterk og fargene nærmest spretter ut av telefonen. Man behøver ikke å ha en vanlig AMOLED-skjerm ved siden av for å se at denne skiller seg ut.

Det er ikke snakk om den største skjermen her, men med 3,3 tommer er den likevel ikke veldig liten. Enten det dreier seg om Youtube-videoer eller annet innhold hever skjermen opplevelsen betydelig i forhold til de aller fleste andre telefoner.

Basisfunksjoner og meldinger

Batteritiden under bruk oppleves som helt grei, og vi ladet telefonen hver annen dag ved tungt bruk.

Lydkvaliteten under samtale er god og volumet går høyt nok til at telefonen kan brukes også når det stormer litt rundt en.

Samsung Wave har foreløpig ikke norsk tastatur. Til gjengjeld har den en ordliste som er svært god. Man kan også bytte mellom ulike språk underveis i inntastingen. Gode nyheter for de av oss som veksler mellom norsk og engelsk i e-poster og meldinger, altså.

Social Hub-funksjonen gir full oversikt over ulike meldingskontoer og man kan lese og eventuelt besvare meldinger enten de kommer inn via Exchange eller Facebook.

Til sist

Til en pris på rundt 3300 kroner er det svært vanskelig å sette fingeren på noe Samsung Wave mangler. Bedre utvalg i applikasjonsbutikken er nok først og fremst det vi ønsker oss.

Likevel gjør Wave en svært god jobb på det aller meste med applikasjonene som følger med i utgangspunktet. Brukeropplevelsen er svært god, takket være rask respons og en fantastisk skjerm.

Alt i alt gjør Samsung det aller meste riktig med Wave.

Andre alternativ?

Nærmeste slektning til Samsung Wave i pris og funksjoner måtte være HTC Legend, som koster rundt 200 kroner mer. Her blir skjermen litt mindre, og man går tilbake til vanlig AMOLED.

Ser man etter en billigere smarttelefon med trykkskjerm kan muligens Samsung Galaxy Spica være verdt en titt. Til rett over 2000 kroner får man forholdsvis mye telefon for pengene.

Les også
Vet du hva motoren i mobilen din heter?
24. okt. 2014
Slik gikk årets mobile spådommer
31. des. 2012
Samsung S5360 Galaxy Y
14. jan. 2012
Samsung Wave 723
12. mai 2011
Samsung I5800 Galaxy 3
19. jan. 2011
Slik gikk årets spådommer
30. des. 2010
Nexus S kommer til Norge
6. des. 2010
Bada gjør det overraskende godt
23. nov. 2010
Android med fulltastatur fra Samsung
6. okt. 2010
Samsung Wave 2 er lansert
4. okt. 2010
Samsung kaster Symbian
1. okt. 2010
Disse vant tetris-konkurransen
15. sep. 2010
Her er de ti mest populære mobilene
6. sep. 2010
Galaxy S selger i bøtter og spann
6. sep. 2010
Samsung C5212
26. aug. 2010
Se Galaxy S kjøre ren Android 2.1
23. aug. 2010
Samsung Corby Pro
6. aug. 2010
Se Froyo kjøre på Galaxy S
30. juli 2010
Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro
29. juli 2010
Android 2.2 for Galaxy S er lekket
28. juli 2010
Android 2.2 til Galaxy S i september?
21. juli 2010
Nå kan Xperia X10 rootes
12. juli 2010
Supermobiler må ta til takke med LCD?
8. juli 2010
Galaxy S2 med Android 3.0?
6. juli 2010
Samsung Galaxy S
2. juli 2010
Nå kan du bli root i Galaxy S
24. juni 2010
Er dette Galaxy S Pro?
16. juni 2010
Samsung lanserer syv nye mobiler
15. juni 2010
2 GHz i telefonen før året er omme
11. juni 2010
Ufrivillig SMS-rulett med Android
10. juni 2010
Se bilder knipset med Iphone 4
10. juni 2010
Ndrive lanserer Bada-navigasjon
9. juni 2010
Microsoft vil ha lyse idéer
8. juni 2010
Tidenes møljeslagsmål
9. april 2010
Ekstrem økning i Android Market
9. april 2010
Samsung S8500 Wave
16. feb. 2010
Apple med enormt forsprang
19. jan. 2010
annonse