Til hovedinnhold

Prototyp på Intel-mobil vises frem

Nyheter om Intels nye mobilbrikke, Moorestown, har rullet forbi i et relativt jevnt tempo de siste månedene. Det dreier seg om en såkalt "SoC", eller System on Chip.

En SoC er i praksis en brikke som har i seg både hovedkort, prosessor og flere andre enheter. Tanken er at man skal ha en mest mulig komplett enhet på én eneste brikke.

Prosessor-designen som Moorestown bruker er basert på intels egne Atom-prosessorer. Det er dermed relativt kraftige saker som nå finner veien inn i telefoner og nettbrett.

Mer enn ytelse

Moorestown-plattformen representerer ikke bare et hopp i ytelse, men også at Qualcomm og de ARM-baserte prosessordesignene sannsynligvis vil få betydelig konkurranse.

Intels plattform står godt posisjonert blant annet fordi brikkekjempen allerede samarbeider med Nokia om operativsystemet Meego. Ingen av aktørene har sagt stort om hvordan dette påvirker samarbeidet Qualcomm og Nokia annonserte tidligere i år.

Vi har tidligere fått se bilder av referansedesignen Aava, som Intel har vist frem Moorestown på før. Nå har nettstedet carrypad.com fått lov til å klå på kraftpluggen.

Ikke alt som virker ennå

Foreløpig er det lite annet å se enn et bilde, men nettstedet opplyser at nettleser og trådløst nett fungerer. Enheten har tidligere kjørt blant annet Android, men nå er det Meego som gjelder.

Både Meego og maskinvaren er svært tidlige utgaver, så man regner med at det er mye som ikke vil samarbeide i telefonens menyer. Nettstedet lover like fullt å demonstrere blant annet nettleseren, ettersom den og trådløst nettverk skal på listen over ting som fungerer.

(Kilde: carrypad.com)

annonse