Til hovedinnhold

Se video av Qualcomm Scorpion

Qualcomm er selskapet som står bak dagens mye omtalte Snapdragon-prosessor. På årets Mobile World Congress i Barcelona viste selskapet frem sine nyeste konseptdingser basert på Scorpion-plattformen.

Bedre multimediestøtte enn Snapdragon

Qualcomm Scorpion, eller MSM7x30 som er brikefamiliens offisielle navn, ble annonsert i november i fjor, og er foreløpig ikke dukket opp i offisielle produkter. Skjermene på videoen under er Qualcomms egne demonstrasjonsenheter.

Prosessoren er bygget over samme lest som Snapdragon, men vil ha bedre støtte for multimedia og høyoppløst video. Blant annet skal avspilling av høyoppløst film i 720p gå utmerket både på enhetens egen skjerm, og via HDMI.

Plattformen har integrert GPS, mens Bluetoot og trådløst nett enkelt kan legges til. I tillegg til bedre videostøtte har plattformen støtte for OpenGL ES 2.0, noe vi også får se i videoen nederst i saken.

Svært hurtig bildevisning

Ved hjelp av bildevisningsprogramvaren Scalado viser Qualcomm frem hvordan Scorpion ikke en gang tar en tenkepause når den skal vise frem rundt 1000 bilder om gangen. Det blir ikke mindre imponerende av at bildevisningen foregår i en slags 3D-modus der man kan vippe på brettet bildene tilsynelatende er plassert ut over.

Se alle våre saker fra Mobile World Congress her
Nokia og Qualcomm samarbeider
Les testen av Google Nexus One med Snapdragon-prosessor og Android

(Kilder: mobileburn.com, androidauthority.com)

annonse