Nyhet

Arlo-kameraer får Apple HomeKit-støtte

Det er i disse dager en del fokus på smarte hjem, og ikke minst mulighetene dette gjør for å sette opp gode sikkerhetssystemer. Nå tar Arlo Technologies – en avlegger fra nettverksutstyrsprodusenten Netgear – et grep som gjør det enklere for Apple-brukere å få et enda litt smartere hus.

Nå dytter de nemlig ut en fastvareoppdatering som gir Apple HomeKit-støtte til Arlo Pro- og Arlo Pro 2-overvåkningskameraene gjennom deres basestasjoner.

For de uinnvidde kan vi opplyse om at HomeKit er et rammeverk som skal sikre at forskjellige smartenheter kan kommunisere med hverandre og operativsystemet iOS.

HomeKit-kompatible dingser – som altså Arlo Pro og den nyere Pro 2 nå blir – skal kunne styres og til en viss grad automatiseres med Apples Hjem-app. Denne appen må kjøre på en nyere iPad, iPhone eller Apple TV som du har i huset.

Kan stemmestyres

Denne HomeKit-støtten betyr altså to ting. For det første blir det mulig å sette opp automatiserte hendelser der andre HomeKit-kompatible enheter trigges av et Arlo Pro / Pro 2-kamera.

For det andre trenger du ikke nødvendigvis lenger fyre opp Arlo-appen for å kontrollere kameraene. Visse funksjoner vil også kunne styres gjennom Apple Hjem-appen og via stemmekommandoer med Siri.

Det er for øvrig snakk om at også Arlo Ultra 4K skal få HomeKit-støtte etter hvert, men dette drøyer visst litt.

Et annet poeng er at iOS 13 trolig vil vil slippes i løpet av september måned, og da ser det ut til at også HomeKit blir skikkelig pusset opp – blant annet med bedre kamerastøtte.

Nysgjerrig på smarte hjem?
Guide: Fem tips for å begynne å gjøre huset ditt smart >>>

Les også
Fem tips for å begynne å gjøre huset ditt smart
Les også
Athom Homey (2019): Smartkulen Homey gjør smartdingsene du har hjemme enda smartere
Les også
Hjemmeovervåkning: Bekymra for huset når du er borte? Disse kan passe på
annonse