Nyhet

I morgen kan du kjøpe OnePlus One uten invitasjon

Hvis du er blant dem som har vært på jakt etter mobiltelefonen OnePlus One, men ikke har fått invitasjon, har du to timer på deg i morgen.

Fra klokken 20:00 til klokken 22:00 i morgen (20. januar) åpner den kinesiske mobilprodusenten OnePlus for at telefonen OnePlus One kan kjøpes uten invitasjon. Dette skal ifølge GSM Arena gjelde for både 16 GB- og 64 GB-versjonen.

Telefonen, som selskapet selv omtaler som «The Flagship Killer» har imponert mange, oss inkludert, med svært kraftig maskinvare til en lav pris. Da vi testet telefonen kostet den oss omtrent 2700 kroner, mens ytelsen var på høyde med Sony Xperia Z3, en telefon som i skrivende stund koster over 5000 kroner.

Mye oppmerksomhet

Prisen er ikke det eneste som har vekket oppsikt. Invitasjonssystemet har også skaffet selskapet mye oppmerksomhet. For å kjøpe OnePlus One må du ha en invitasjon, og de fås hovedsaklig fra noen som har kjøpt telefonen. En uvanlig måte å selge mobiltelefoner på, som selskapet forklarer med at de har innført for å være sikre på at produksjonen holder tritt med etterspørselen.

Mange mente at konkurransen var diskriminerende både ovenfor kvinner og menn, noe som kom tydelig frem i flere av bidragene.

Man kunne også vinne invitasjoner gjennom ulike konkurranser, men konkurransen «Ladies First» ble så dårlig mottatt at OnePlus valgte å avslutte den på grunn av reaksjonene. I en konkurranse oppfordret de alle kvinner til å tegne OnePlus-logoen på kroppen sin, eller på et papirark, ta et bilde av seg selv, og legge det ut i et forum på OnePlus' nettsider.

Kvinnene som fikk flest «likes» skulle motta en gratis t-skjorte og en invitasjon til å kjøpe telefonen. Mange mente at konkurransen var diskriminerende både ovenfor kvinner og menn, noe som kom tydelig frem i flere av bidragene.

Det er uansett blitt viss «hype» rundt telefonen, og OnePlus får nok mye gratis markedsføring av kunder som føler at de har et svært eksklusivt produkt. Det kan virke som om det to timer «lange» tidsvinduet i morgen er såpass kort for å forsterke denne hypen, og sørge for at telefonen beholder en viss aura av eksklusivitet.

Valutakursene har endret seg en del i det siste. Men med en startpris på 299 dollar, eller knappe 2300 kroner, havner sluttprisen fortsatt på under 3000 kroner inkludert norske avgifter. Litt avhengig av hvor dyr frakten blir, er dette rimelig for en så velutstyrt telefon.

Mens OnePlus selger så det griner, sliter andre: Sony vurderer å gå ut av mobilbransjen»

(Kilder: GSM Arena, OnePlus One)

Les også
Kinesiske myndigheter lekket OnePlus 2
Les også
Du kan være med på OnePlus-lansering fra sofaen
Les også
Fikk du med deg det viktigste fra «mobilåret» 2014?
Les også
OnePlus One selger i bøtter og spann
Les også
OnePlus One: Denne gir mye mer for pengene enn Galaxy S5
Les også
Entusiasttelefon eksploderte i lommen
annonse